mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Vzrok smrti legendarnega igralca Briana Dennehyja

17. 4. 2020; 06.30
Avtor: R.T. / STA
brian-dennehy

Brian Dennehy foto: Profimedia

V 81. letu starosti se je poslovil ameriški igralec in dobitnik zlatega globusa Brian Dennehy.

Brian Dennehy, ki se ga tudi mnogi Slovenci spomnijo po vlogi v nekdaj sloviti, ali vsaj znameniti nadaljevanki Dinastija, je umrl včeraj na svojem domu v Connecticutu. Umrl je naravne smrti, zato obdukcije ne bodo opravili. 

Brian Dennehy foto: Profimedia

Dennehy je sicer prvo slavo požel leta 1982, ko je ob boku Sylvestra Stallona zaigral v prvem filmu o ameriškem marincu Johnu Rambu - Rambo First Blood. Že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja pa se je kot gost pojavil v mnogih znanih nanizankah, kot so M*A*S*H, Kojak in Dallas. Leta 1981 so ga producenti nato rekrutirali za vlogo Jaka Dunhama v žajfnici Dinastija. V svoji 50-letni karieri je nato nanizal še vloge v filmih Romeo in Julija, Silverado, Domnevno nedolžen, Best Seller in Kokon. V animiranem filmu Ratatouille je posodil glas Djangu, leta 2001 pa je za vlogo v filmu Smrt trgovskega potnika prejel zlati globus.

»S težkimi srci sporočamo, da je včeraj naravne smrti umrl naš oče Brian. Smrt ni povezana s covidom-19. Bil je večji od življenja, velikodušen, bil je ponosen in predan oče in dedek, pogrešali ga bomo soproga Jennifer, družina in številni prijatelji,« je novico o njegovi smrti na twitterju potrdila hčerka Elizabeth Dennehy. Zapustil je pet otrok.

prejšnji članek
V šovu Parovi zanosila najstnica?
Svet slavnih
V šovu Parovi zanosila najstnica?
naslednji članek
Horoskop: Spremembe vam lahko trajno spremenijo življenje
Horoskop
Horoskop: Spremembe vam lahko trajno spremenijo življenje