stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znano je, kdaj boste šle lahko k frizerju in kozmetičarki

17. 4. 2020; 10.33
Avtor: K.M.
podaljševanje trepalnic2

Podaljševanje trepalnic foto: Profimedia

Vlada je izdala odlok, s katerim je napovedala, kdaj se bodo odprli frizerski in kozmetični saloni ter nekatere druge trgovine in storitve.

Nekateri pravijo, da je datum postavlja prezgodaj, spet drugi že komaj čakajo, da bodo lahko obiskali svoje frizerje, pedikerje, kozmetičarke ... Vlada je včeraj izdala odlok, v katerem je zapisano, da se 4. maja 2020, torej po prvomajskih praznikih, odpirajo prodajalne do velikosti 400 m2 prodajnega prostora, z izjemo prodajaln v trgovskih centrih, frizerski in kozmetični saloni ter saloni za nego psov in mačk ter ostalih živali.

Odgovornost delodajalcev je, da zaposlenim zagotovijo zaščitno opremo in zagotovijo spoštovanje navodil iz prejšnjega odstavka.

Že v ponedeljek, 20. aprila, pa svoja vrata odpirajo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno - inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja tehničnega blaga, servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles (na primer vulkanizerske, avtoličarske, avtokleparske, delavnice za popravilo koles), storitve, ki se opravljajo na prostem in pri katerih se lahko zagotovi, da ne prihaja do stikov s potrošniki (na primer vrtnarske storitve, krovska dela, fasaderska dela), osebni prevzemi blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

V prodajalnah bodo lahko nakup v času od 8.00 do 9.30 opravile izključno ranljive skupine (na primer invalidi, starejši od 65 let, nosečnice). Starejši od 65 let lahko opravijo nakup samo v tem času. Potrošnik, starejši od 65 let, po potrebi izkazuje svojo pravico do nakupa v tem rezerviranem terminu z osebnim dokumentom.

prejšnji članek
Trkajev »TA TEMPO« za spodbudo v času epidemije
Svet slavnih
Trkajev »TA TEMPO« za spodbudo v času epidemije
naslednji članek
Vroče: Takole atraktivno pleše Sanem iz Jutranje ptice
Svet slavnih
Vroče: Takole atraktivno pleše Sanem iz Jutranje ptice