Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Norah Jones z novim albumom nad kaos

20. 4. 2020; 09.00
Avtor: STA
norah jones

Norah Jones foto: Profimedia

Ameriška pevka Norah Jones je objavila skladbo How I Weep, ki je uvodna pesem prihajajočega albuma Pick Me Up Off the Floor, katerega izid je napovedan za 12. junij. Naslov albuma označuje glasbeničino željo, da se premaknemo iz kaosa, morebitno temačnost pa bolj kot črnogledosti pripisuje človeški želji po bližini.

Kot je povedala večkratna grammyjeva nagrajenka, je navdih za uvodno skladbo How I Weep dobila v poeziji, v katero jo je v zadnjem času vpeljala prijateljica, ter v delih avtorjev, kot sta Dr. Seuss in Shel Silverstein, ki jih zvečer prebira svojim otrokom.

Pred objavo omenjene pesmi je oboževalcem za pokušino že ponudila skladbo I'm Alive, ki jo je izvedla v sodelovanju s frontmanom skupine Wilco Jeffom Tweedyjem, še piše glasbena revija Rolling Stone. Novi album bo sledil lanskemu Begin Again.

Sicer ima 41-letna pianistka, pevka in tekstopiska, ki je zaslovela s svojo mešanico jazza, popa in countryja, za seboj že skoraj 20-letno glasbeno kariero. Leta 2002 je namreč izdala uspešni prvenec Come Away With Me, ki so mu sledili še trije uspešni albumi Feels Like Home (2004), Not Too Late (2007) in The Fall(2009), izdala pa je tudi dva albuma s svojo country zasedbo The Little Willies.

Z albumom Little Broken Hearts (2012) se je preizkusila s pop-rock obarvanimi skladbami, leto pozneje pa je s pevcem skupine Green Day Billyjem Joejem Armstrongom posnela posebno zbirko priredb ameriškega rock'n'roll benda The Everly Brothers z naslovom Foreverly. Leta 2016 je izdala še album Day Breaks, ki je bil znova posvečen soulu in jazzu.

prejšnji članek
Horoskop: Na novo boste postavili svoj način življenja
Horoskop
Horoskop: Na novo boste postavili svoj način življenja
naslednji članek
Tjaša Železnik navdušuje svoje sledilce
Svet slavnih
Tjaša Železnik navdušuje svoje sledilce