reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj se dogaja z Nežo Maurer v domu starostnikov?

26. 4. 2020; 10.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
neza maurer

Neža Maurer foto: Revija Zvezde Lady

Naša priljubljena pisateljica Neža Maurer te dni v domu za starostnike pogreša le obiske svojih domačih, sicer pa se, kot nam je zatrdila, počuti dobro.

Življenje se je zdaj spremenilo tudi v domovih za ostarele, kjer stanovalcem čas mineva še počasneje, saj so prikrajšani za vse obiske. Tako nam je zatrdila tudi pesnica in pisateljica Neža Maurer, ki v domu za starostnike živi zadnja leta in se je tamkajšnjega načina hitro privadila.

Pravi, da četudi se marsikdo pritožuje nad hrano, je ona z njo zelo zadovoljna: »Nikoli nisem jedla drugače. Še ko sem delala, sem vedno hodila jest v Ljudsko kuhinjo v Ljubljani, in prav taka hrana, kot je tam, je zdaj tu v domu. Nekateri se pritožujejo, meni pa je dobro. Mislim, da tudi zato, ker sem vedno bolj zdravo jedla, nisem nikoli imela težav z želodcem, kot jih ima veliko ljudi.«

foto: Revija Zvezde/ Jaka Babnik

Gospa, ki bo letos decembra praznovala častitljivih devetdeset let, te dni pogreša le svoje obiske in njihove sadne priboljške, ki jih je deležna: »Edino, česar se razveselim, je sadje – jabolka in hruške, ker tega premalo dobimo tukaj. Se navadiš, je pa malo dolgčas. Imam balkon, ven pa ne hodim. Sprehajamo se samo po hodniku, k sreči je kar dolg.« Čas si krajša še z gledanjem televizije, spremljanjem dogajanja in seveda čakanjem, da kmalu minejo vse prepovedi obiskov.

prejšnji članek
Schwarzenegger bo postal dedek
Svet slavnih
Schwarzenegger bo postal dedek
naslednji članek
MasterChef: Miha Robnik je dramski igralec
Resničnostni šovi
MasterChef: Miha Robnik je dramski igralec