GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Delo se za Čuke zdaj začne, dopusta poleti ne bo

20. 5. 2020; 06.02
Avtor: Eva Jandl
2_čuki

Srečanje po dolgem času karantene je bilo polno veselja. foto: Osebni arhiv

Glasbenik Jože Potrebuješ se je najbolj razveselil tortice s svojimi Čuki, sicer pa glasbeniki upajo, da bodo lahko poleti nadoknadili zamujeno.

Jože Potrebuješ, šef priljubljene skupine Čuki, nam je še v času karantene potarnal, da komaj čaka, se spet v živo vidi s svojimi Čuki: Jernejem, Miho in Matjažem. »Da gremo skupaj na tortico in potem na vaje in na nastope. Nazadnje smo bili skupaj na Muljavi 7. marca! Pa neverjetno pogrešam nogomet, da se spet dobimo na igrišču s svojimi ekipami in se podimo za tisto žogo. Pa, seveda, da se spet normalno dobim s starši, prijatelji in prijateljicami in se stisnemo kot v 'starih dobrih časih',« pravi Jože, ki se je zelo razveselil konca pandemije. »Juhu, konec pandemije, zmagali smo,« je bil navdušen, še bolj pa nad tem, da so se pri njem doma oglasili prav vsi Čuki, s katerimi že pripravljajo glasbene novosti.

Jože ustvarja tudi oddajo Pri Črnem Petru, na sceni je skupaj z voditeljico Jasno Kuljaj. foto: Osebni arhiv

Nadoknaditi čez poletje

»Med karanteno sem se z glasbo ukvarjal verjetno še več časa kot sicer, ko je stalno ena dirka in 100 stvari hkrati: telefonov, elektronske pošte … Napisal sem nekaj novih melodij, ampak ne pretiravam. Posneli smo tudi nekaj 'karantena' pesmi, kot so posebna verzija Punca, drž' se stran od mene, kjer je namesto inštrumentov kihanje, kašljanje in smrkanje, pa na novo Če se od spominov da živet' s Kvatropirci, Sankaško polko z Avseniki, pripravljam tudi oddaje Pri Črnem Petru, pišem filmsko glasbo,« se produktivnih dni med izolacijo zdaj spominja Jože. Čuki so bili sicer dva meseca res vsak na svojem koncu, a so se družili med seboj in z svojimi oboževalci prek družbenih omrežij in pokazali tudi delčke svoje zasebnosti, med drugim so pripravljali zajtrke, hribolazili, vrtnarili in prepevali z najmlajšimi, a kot pravi Jože, se bo zdaj delo začelo: Jože je svojim Čukcem namreč že napovedal, da ne bo poletnega dopusta, saj bodo morali čez poletje vse nadoknaditi.

prejšnji članek
Horoskop: Umirite nestrpnost in upočasnite tempo
Horoskop
Horoskop: Umirite nestrpnost in upočasnite tempo
naslednji članek
Harry in Meghan že na začetku odločena, da je Otok zanju premajhen?
Svet slavnih
Harry in Meghan že na začetku odločena, da je Otok zanju premajhen?