Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Challe Salle ni obogatel s kriptovalutami

25. 6. 2020; 08.00
Avtor: V.M.
Challe Salle

Challe Salle foto: Domen Jančič

Tudi Challe Salle se je znašel na seznamu tujih spletnih prevarantov, ki izrabljajo identiteto znanih obrazov za goljufanje uporabnikov družbenih omrežij.

Tuji spletni prevaranti tokrat med zidovi družbenega omrežja Facebook ribarijo s pomočjo priljubljenega raperja Challeta Challeta. Brez njegove privolitve, kakopak. Novice zapisane v polomljenem slovenskem jeziku so lažne in zasnovane z namenom, da bi k sodelovanju privabile uporabnike družbenih omrežij. Slednje vabijo s pompoznimi naslovi o možnosti bogatenja s kriptovalutami, kar v lažnih izjavah pripoveduje tudi raper.

Challe Salle foto: challe salle

Omenjene objave je zasledil tudi Challe Salle in o tem tudi obvestil svoje oboževalce. »Ne nasedajte, ker nič ni resnično, uporabljajo moje ime in slike brez dovoljenja, pišejo izmišljene izjave, v tekstih so napačni podatki in slovnične napake, na eni sliki so celo uporabili stare tolarje. Moja ekipa že dela na tem, da jih izsledimo, zato nam vsak dokaz pride prav.«

Čeprav je pri tovrstnih lažnih novicah že na prvi pogled jasno, da gre za goljufijo, še vedno veliko uporabnikov verjame, da so vsebine resnične in da so znani obrazi del nenavadne marketinške zgodbe.

Ne verjemite vsemu, kar preberete na internetu!

»Lažne novice ali fake news so lahko za avtorje odličen vir zaslužka, zato sumljivim novicam ne verjemite in ne klikajte nanje. Če se zdi predobro, da bi bilo res, verjetno tudi je. Uporaba zdrave pameti je najboljša zaščita pred prevaro,« opozarjajo na Safe.si.

prejšnji članek
Nika Zorjan navdušuje s seksi fotografijami
Svet slavnih
Nika Zorjan navdušuje s seksi fotografijami
naslednji članek
Od danes spet obvezna uporaba zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih
Zdravje
Od danes spet obvezna uporaba zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih