stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Robert Kranjec našel novo športno ljubezen

13. 7. 2020; 05.00
Avtor: PR / V.M.
image013

Robert Kranjec se končno lahko do sitega naje. foto: SeR

Robert Kranjec, nekdanji slovenski smučarski skakalec in svetovni prvak se je s kolesom podal na pot čez Slovenijo – od Goričkega do Pirana.

Robert Kranjec, ambasador projekta AKTIVNI Z BOLHA.COM, s katerim nas bolha.com  spodbuja k aktivnemu preživljanju prostega časa in hkrati k uporabi rabljene športne opreme, je v kolesarjenju našel svojo novo športno ljubezen. Vsak dan na kolesu preživi vsaj dve uri – sam, s prijatelji ali s svojo družino. Nedavno se je podal na kar 367 kilometrov dolgo pot čez čudovito Slovenijo. Pot so skupaj s še devetimi kolesarji začeli v Hodošu in zaključili v Piranu.  

Na pot ga je povabil sosed

 »Do te odločitve je prišlo čisto spontano. Sosed Beno me je povabil, da se jim pridružim. Sami so ta podvig načrtovali že dlje časa. In sem se odločil, da grem. V približno 13 urah smo prevozili 367 kilometrov,« je povedal Robert, ki ga je najbolj navdušila lepo ohranjena cesta v Prekmurju, najbolj nepozaben vtis pa je nanj naredil cilj v Piranu, ki so ga ekipno dosegli prav vsi kolesarji v skupini.   Pot se mu kljub dolgi razdalji ni zdela zahtevna.

»Nisem pomislil, da bi odnehal, celo razmišljal sem, zakaj se na to pot nisem podal že prej. Kolesarstvo je dejansko moja nova ljubezen, poleg žene in hčerke seveda,« je še smeje se povedal Robert, ki vsem nadobudnežem, ki bi se želeli s kolesom podati na pot čez Slovenijo, svetuje, da se poti lotijo počasi in z užitkom. Robert se sicer že konec tega leta podaja na tekmovanje na Hrvaškem ISTRA 300.  

Robert Kranjec foto: PR

Zagovornik aktivnega življenjskega sloga in varovanja okolja

Kranjec je sicer tako osebno, kot v okviru omenjenega projekta, zagovornik aktivnega življenjskega sloga in varovanja okolja. »Tudi sam sem velikokrat uporabljal rabljeno športno opremo in sem bil vedno zadovoljen. Zdi se mi, da smo Slovenci vsako leto bolj športno aktivni, ter tudi, da smo iz leta v leto bolj ekološko ozaveščeni. Prepotoval sem veliko delov sveta in moram reči, da je Slovenija zelo zelo čista dežela,« je še dodal Robert, ki si želi, da tako tudi ostane.   K temu lahko pripomoremo tudi z nakupom rabljene športne opreme, saj vsako leto samo v Sloveniji ustvarimo 8,4 milijona ton odpadkov. Kar 99 % odstotkov stvari, ki jih kupimo, že po šestih mesecih pristane v smeteh.

prejšnji članek
Mambo Kings: Ne moremo več tekmovati s trendi
Svet slavnih
Mambo Kings: Ne moremo več tekmovati s trendi
naslednji članek
Rastline, ki rastline krepijo vene in preprečujejo otekanje nog
Zdravje
Rastline, ki rastline krepijo vene in preprečujejo otekanje nog