profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Anže Zavrl razkriva, kako mu je uspela neverjetna preobrazba

18. 7. 2020; 11.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
Anže Zavrl

Anže Zavrl, junij 2020. foto: fb

Poletje je tu in s tem čas, ko pokažemo svoja telesa. In čeprav se pred morjem diet pogosteje lotijo dekleta kot fantje, se je za preobrazbo telesa in s tem spremembo življenjskega sloga odločil tudi član skupine Gadi Anže Zavrl. In to več kot uspešno! V dobrih petih mesecih je shujšal neverjetnih 23 kilogramov in popolnoma spremenil svoje življenje.

Morda bo moja zgodba komu v navdih,« začne pogovor Anže Zavrl, ki je v zadnjih mesecih naredil največjo spremembo ne le na telesu, temveč tudi v življenjskem slogu. V preteklosti se je, tako kot večina nas, že večkrat lotil diet, a so se kilogrami prej ali slej vrnili.

Anže Zavrl, januar 2020. foto: fb

»Vedno sem kilograme pridobil nazaj. Sčasoma sem spoznal, da težava tiči v hitrih dietah, ki ti ne prinašajo rezultatov na dolgi rok. Potrebna je sprememba jedilnika, ki ga uživaš brez slabe vesti in zadržkov ter hkrati uživaš v hrani. Le tako je potem mogoče dlje vzdrževati želeno telesno težo. A ne želim biti pameten glede prehrane in pomembnosti, da živimo zdravo, ker sem bil včasih tudi sam sit govoričenja drugih, kako bi se ljudje morali prehranjevati, se gibati ... Na koncu prideš do ugotovitve, da te nihče drug ne bo prepričal o ničemer. Lahko bo le pomagal, da se boš motiviral. Na koncu je treba pri sebi pospraviti podstrešje v glavi in se trdno odločiti, da si želiš sprememb,« pravi Anže.

Opomnik na telefonu in 23 kilogramov manj

Ker je vzdrževanje teže še težje in bolj dolgoročno v nasprotju s samim hujšanjem, se je glasbenik odločil, da nekaterih jedi ne bo odvzemal, temveč bo zgolj nadomestil vsa slaba hranila z dobrimi. »Tako lahko uživam v raznovrstni prehrani, ki dobro vpliva na počutje, hkrati pa ohranjam želeno telesno težo,« pojasni.

Anže Zavrl je shujšal za več kot 20 kg! foto: splet

Januarja je imel Anže 103 kilograme, danes jih ima 80! A na svoji poti je doživel tudi težke trenutke. »Najtežje je, ko še niso vidni rezultati, osebno pa jih že pričakuješ. Pa dnevi, ko se ne znaš motivirati za gibanje in trening. Vendar če s trmo premagaš omenjene dileme, je potem zmaga še toliko slajša. Pri meni se je to najbolj pokazalo takrat, ko sem nenadoma tisti domači hrib, ki sem ga nekoč komajda počasi prehodil peš, pretekel brez težav.«

Poleg motivacije je bila pri Anžetu prisotna tudi trma v smislu: speljal bom to, kar sem si zadal! Za dodatno spodbudo je imel še eno posebno zvijačo. Na telefonu je imel nastavljen dnevni opomnik: Jej počasi in pazi na prehrano! Vadil je sam, brez trenerja, občasno se mu je pridružila tudi družina. »Sreča današnjega časa so informacije, ki jih pridobiš na spletu, je pa vklop razumskih in logičnih povzetkov nujen pri prebiranju različnih forumov in spletnih strani,« razloži sogovornik.

Anže Zavrl, junij 2020.

Anže Zavrl, junij 2020. foto: osebni arhiv

prejšnji članek
Nik Kavčič znova v devetih nebesih
Svet slavnih
Nik Kavčič znova v devetih nebesih
naslednji članek
Kam se je umaknil predsednikov sin?
Svet slavnih
Kam se je umaknil predsednikov sin?