stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nataša Gorenc jezna na samooklicane guruje za polno življenje

27. 7. 2020; 11.00
Avtor: V.M.
natasa gorenc 1

natasa gorenc foto: Revija Zvezde Lady

Nagovorila je ponudnike storitev, ki z nasveti za polno življenje svetujejo obupanim ljudem. 'Namesto, da združujete in pomagate, samo povečujete prepad med sloji!'

Osebna trenerka Nataša Gorenc je znana tudi po svojem pravičnem in prizemljenem pogledu na svet. V zapisih, ki jih občasno deli s svojo spletno publiko, namreč opozarja na mnoge problematike, ki vplivajo na družbo, katere del je tudi sama. Tokrat se je dotaknila pojava samooklicanih gurujev za lepše življenje, ki so v stiski ljudi našli priložnost za zaslužek. Slednjim je v spletnem zapisu namenila kar nekaj krepkih, zlasti, ker se ji zdi krivično, da izkoriščajo bolečino in nesrečo posameznikov, ki upajo, da jim bo z njihovo pomočjo uspelo rešiti težave.

Nataša Gorenc foto: osebni arhiv

»Stavek, ki me najbolj motivira zadnje čase je zelo "realen" nasvet raznoraznih gurujev za polno življenje. To je torej stavek, da poiščimo Boginjo v sebi! A ko jo bom našla, bo ta Boginja rešila vse moje zemeljske težave? Nekateri res dejansko svetujete s svojih naslonjačev na belih oblačkih. Nič hudega, če bi imeli pretekle izkušnje, kako je živeti tudi bolj pri tleh. Ali pa bi imeli vsaj toliko empatije in človečnosti, da bi poslušali ljudi, ki jim svetujete?! Če je že tako zaradi vsega zunanjega dogajanja naš mikro svet postavljen na glavo, je korona na površje naplavila še vse sorte, motivatorjev, coachev in gurujev, ob katerih se mi dviga želodec. Samopromotorjev, ki na fin, subtilen način, izkoriščajo že tako hudo stisko ljudi. Pa dajte se za nekaj časa v kožo množice, ki nima za položnice in hrano! Ne pa da računate vstopnine ob izdaji vaših knjig za samopomoč! Če ste tako dobrodelni in imate dober namen, naredite nekaj konkretnega! Konkretno dobrega! Za ljudi, ki vas najbolj potrebujejo! In ki si vas ne morejo privoščit! Realno, nehajte z vašimi blesavimi nasveti, ker ljudem povzročate še večje nelagodje in povečujete stisko že tako nemočnih ljudi! Saj namesto, da združujete in pomagate, samo povečujete prepad med sloji,« je brez dlake na jeziku zapisala Nataša.

prejšnji članek
Ana Klašnja, kot je še niste videli
Svet slavnih
Ana Klašnja, kot je še niste videli
naslednji članek
Slovenska voditeljica z družino v strahu pred najhujšim
Svet slavnih
Slovenska voditeljica z družino v strahu pred najhujšim