stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Legendarni makedonski kitarist in pevec prihaja v Ljubljano

29. 9. 2020; 09.00
Avtor: T.P.
Vlatko Stefanovski

Vlatko Stefanovski foto: Organizator

Vlatko Stefanovski bi sicer moral nastopiti že aprila, a mu je načrte prekrižal novi koronavirus. Na odru se bo glasbeniku kot posebni gost pridružil tudi Rade Šerbedžija.

To bo šele Vlatkov drugi samostojni koncert v Cankarjevem domu po letu 2004. Stefanovski bo v soboto, 3. oktobra, v Gallusovi dvorani zaigral številne uspešnice, kot so Jovano, Jovanke, Makedonsko devojče, Čuvam noć od budnih, Čukni vo drvo in druge, ki bodo predstavljene z akustično kitaro. Vlatko bo na oder povabil tudi goste ter tako pripravil prav poseben večer za ljubitelje kitarske virtuoznosti in izbora najlepših avtorskih in tradicionalnih pesmi iz njegovega bogatega koncertnega repertoarja, ki navdušuje že več desetletij.

Vlatko Stefanovski je začel igrati kitaro pri trinajstih. V poznih najstniških letih je ustanovil skupino Leb i sol, ki se je kmalu razvila v eno od najslovitejših zasedb na glasbenem prizorišču nekdanje Jugoslavije. Skupina je igrala posebno zvrst glasbe, zmes tradicionalnih makedonskih ritmov in sodobnega rocka. Sodeloval je tudi z veliko izjemnimi glasbeniki, kot so Miroslav Tadić, Teodosij Spasov, Vera Miloševska Josifovska in številni drugi.

prejšnji članek
Horoskop: Žal vam bo za izgubljeno priložnostjo
Horoskop
Horoskop: Žal vam bo za izgubljeno priložnostjo
naslednji članek
Anja Ramšak srečna, ker se zbuja z njim
Svet slavnih
Anja Ramšak srečna, ker se zbuja z njim