Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj Dejan Vunjak počne zdaj, ko ne nastopa?

8. 11. 2020; 07.00
Avtor: Eva Jandl/Svet24
1_dejan vunjak

Poleg glasbe in večnih opravkov okoli hiše se Dejan tudi intenzivno ukvarja s športom, veliko več kot prej. foto: osebni arhiv

Glasbenik Dejan Vunjak o izviru svojega pozitivizma in preživljanju dni zdaj, ko ne nastopa na odrih.

Poleti ste izdali svojo zadnjo pesem, imeli ste tudi nekaj nastopov je bilo drugače kot prejšnja leta, glede na nove ukrepe?

Res je, na začetku poletja sem izdal novo pesem z naslovom Ni je lepše, kot si ti, za katero sem izjemno vesel, da so jo poslušalci prav tako lepo sprejeli, v samo nekaj mesecih bo namreč dosegla milijon ogledov. Nekaj nastopov je bilo, a vsekakor ni bilo enako, kar je seveda logično in razumljivo, saj je preveč dejavnikov, ki preprečujejo, da bi bilo enako kot prej. A verjamem, da se bo prej ali slej vse vrnilo na stare tire.

Nastopov zdaj ni več, kako preživljate dneve, kaj počnete? Imate kakšne nove glasbene načrte, se dnevno posvečate glasbi? Je glasba vaš edini vir preživetja ali počnete še kaj drugega?

Nastopi so le en del glasbenikovega življenja. To je tisti del, ki ga vsi vidijo, ostalo pa je velikokrat skrito očem. Trenutno pripravljam nove pesmi, iščem nove zamisli za pesmi, vadim kitaro, vadim petje, da ne padem iz pevske kondicije, razvijam ideje, kako bom presenetil svoje poslušalce. Prav tako sem zdaj, ko nastopov ni in imam več prostega časa, (tako kot verjetno velika večina) postoril veliko opravil okoli hiše in v njej, ki se jih prej nisem lotil, saj mi je vedno primanjkovalo časa. Veliko več se tudi ukvarjam s športom: hodim na boks, kolesarim, tečem ...

Vedno ste nasmejani in sijoči; kako ohranjate ta pozitivizem? Ste sploh kdaj slabe volje?

Seveda tudi pri meni pridejo dnevi, ko sem slabe volje ali razdražljiv, tečen ... Takrat se raje umaknem in razčistim sam s seboj. Res pa je, da se trudim in poskušam večino časa ostati pozitivnih misli, nasmejan in veseljak, saj pravim, da je na svetu že tako ali tako preveč negativizma in slabe volje. Če komu polepšam dan s svojo energijo, sem tudi sam boljše volje.

prejšnji članek
Žalostna in razočarana Ana Lukner
Svet slavnih
Žalostna in razočarana Ana Lukner
naslednji članek
Darinka in Monika Košenina še vedno žalujeta za sinom in bratom
Svet slavnih
Darinka in Monika Košenina še vedno žalujeta za sinom in bratom