kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jure Godler eden redkih, ki se še trudi s snemanjem

16. 11. 2020; 10.00
Avtor: K.M.
jure-godler, milijonar

Jure Godler, Milijonar foto: Planet TV

Zaradi ukrepov ob epidemiji koronavirusa je močno otežena tudi produkcija televizijskih vsebin. Tako so se številna snemanja tudi na svetovni ravni povsem zaustavila, kar velja tudi za različice oddaje Milijonar po vsem svetu. Eden redkih, ki se kljub zahtevnim razmeram še vedno trudi ustvarjati nove dele oddaje, je tudi Planetov Milijonar, ki ga vodi Jure Godler.

Snemanje kviza Milijonar poteka ob spoštovanju strogih varnostnih ukrepov za zajezitev širjenja virusa, zato v studiu tudi ni več občinstva. To je tudi razlog, da je obliko pomoči glas ljudstva podobno kot spomladi zamenjala oblika pomoči zamenjava vprašanja.

"Res je, na snemanjih smo ponovno brez občinstva. Bistvena razlika je tisto napeto vzdušje, ki ga doprinese 50 in več članov občinstva, sploh ko tekmovalci in tekmovalke napredujejo do težjih vprašanj. Občinstvo diha z njimi in to se občuti, tako da so zdaj na tej poti sami z menoj seveda, kot posrednikom med našim neusmiljenim računalnikom Spartacusom, ki zastavlja vprašanja," je trenutno vzdušje v studiu opisal Jure Godler, ki pa se je na odsotnost občinstva hitro navadil. "Pristop je sedaj drugačen, bolj komoren in intimen, če želite. Drama se je sedaj reducirala na manjši prostor, zahvaljujoč odlično oblikovani luči in napeti glasbi. Občinstvo je vsekakor nepogrešljiv element, a ob zaostrenih ukrepih v času pandemije je treba potrpeti," je razložil voditelj. Tudi ekipa, ki oddajo ustvarja na snemalnem prizorišču, je v teh časih precej manjša kot po navadi, stiki med njimi pa so zelo omejeni.

Jure Godler, Milijonar foto: Planet TV

Gledalci pa so lahko opazili tudi, da voditelj vse pogosteje v oddaji poskrbi tudi za smeh, čeprav pravi, da se na humorne vložke posebej ne pripravlja. "Vodenje je popolnoma spontano. Mislim, da sem se toliko sprostil, da se ne ukvarjam več s tem, da si moram nekaj pripraviti, da bo smešno, ampak se čim bolj trudim spoprijateljiti s tekmovalcem ali tekmovalko. Ko postanemo prijatelji, se ni težko zabavati."

Kljub vsemu pa se v oddaji tudi sam kdaj najde v zadregi: "Nekoč me je starejši tekmovalec prosil za pomoč pri vprašanju iz nogometa. 'Kaj temu človeku ni jasno?' sem si mislil." Voditelja tekmovalci namreč zelo radi prosijo za pomoč pri kakšnem od vprašanj. V večini primerov doslej se je namreč izkazalo, da so prav z njegovo pomočjo prišli do pravilnega odgovora, a področje športa ni med Juretovimi močnimi točkami.

Kviz Milijonar lahko na Planetu spremljate ob ponedeljkih, torkih in sredah ob 20. uri.

prejšnji članek
Horoskop: Sprostila se boda stara čustva
Horoskop
Horoskop: Sprostila se boda stara čustva
naslednji članek
Sanja Grohar priznala, da v resnici ni videti tako …
Svet slavnih
Sanja Grohar priznala, da v resnici ni videti tako …