stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Taylor Swift in Paul McCartney združila moči

18. 11. 2020; 08.00
Avtor: STA
Paul McCartney 2

Za svoje delo v glasbeni industriji je prejel več nagrad grammy. foto: Reuters

Sicer nista predstavila skupne pesmi, ampak sta en drugega intervjuvala za priznano ameriško revijo.

V intervjuju za najnovejšo izdajo Rolling Stonea Glasbeniki o glasbenikih je McCartney razkril, da je med pisanjem besedil za album, ki izide 11. decembra, bral knjigo o Veneri in ozvezdjih, kar je vodilo do pesmi The Kiss of Venus. "Samo jemal sem fraze, harmonične zvoke iz knjige. Knjiga govori o matematiki vesolja in kako, ko reči krožijo ena okoli druge in slediš vzorcem, nato nastane lotosov cvet," je dejal glasbenik. Po njegovih besedah je skoraj poznal pesem, preden jo je napisal in se je le "poskušal spomniti besedila".

Taylor Swift je ta postopek opisala kot magičen in dejala: "Zagotovo se strinjam, da je potrebno najti magične stvari v tem ne-magičnem času. Da je treba prebrati več knjig, se naučiti šivati, gledati filme, ki so umeščeni stoletja v preteklost. V času, kjer te ob ogledu poročil prime, da bi imel napad panike, dobro razumem idejo, da razmišljaš o zvezdah in ozvezdjih." Sedaj 30-letna glasbenica je prepoznala priložnost za uporabo "večjih, kičastih, lepših besed" v besedilih, brez skrbi, da ne bi bile popularne na radiu. "Če je povsod kaos, zakaj v pesmi preprosto ne uporabim preklete besede, ki jo hočem," se je vprašala. Med besedami, ki so ji všeč, so razodetje, elegije in ločenka.



Prav tako ji je všeč, kako McCartney preživlja čas med pandemijo - obkrožen s hčerkami in zetom ter vnuki, ki med pripravo večerje slišijo njegove glasbene podvige v delu. "To je najbolj udobna stvar, ki sem jo kdajkoli slišala," je dejala avtorica pesmi Cardigan (Jopa). Ko je bila priklenjena na dom, je glasbenica ustvarjala tudi malenkosti za noseče prijateljice - šivala je plišaste živali, denimo leteče veverice in medvedke ter izvezla svilene odejice. Tudi McCartney je priznal, da mu med zaprtjem ni bilo hudo, a se zaveda, da ljudje trpijo. "Ljudem sem govoril, da se počutim krivo, da uživam v karanteni, pa so mi dejali, da razumejo in naj tega ne govorim okoli," je dejal. Kljub prebliskom slabe vesti McCartney meni, da ljudje v tem trenutku potrebujejo nek miselni pobeg. "Mislim, da moraš imeti sanje, predvsem to leto. Moraš imeti nekaj, kamor lahko pobegneš. Ko rečeš beg pred resničnostjo, to zveni kot nekaj slabega, a letos to sigurno ni," so McCartneyja povzeli pri Los Angeles Times.

prejšnji članek
Ženska, ki se je pri 85-letih spremenila v seksualno boginjo
Svet slavnih
Ženska, ki se je pri 85-letih spremenila v seksualno boginjo
naslednji članek
Presenetljiva ločitev slovenske voditeljice
Svet slavnih
Presenetljiva ločitev slovenske voditeljice
#nasazenazenska
nasazenazenska