mir narava
Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete sebi in predelate, kar vas bremeni

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenska radijska voditeljica zaljubljena v Istro

26. 11. 2020; 06.00
Avtor: P.R.
ajda-mlakar, istra

Ajda Mlakar, Istra foto: Osebni arhiv

Aktualova jutranja voditeljica, ki poslušalce pogosto popelje tudi v lep dan, Ajda Mlakar, nam je zaupala, da je naravnost zaljubljena v Istro in da je to resnično kraj, kjer si napolni svoje baterije.

»Istra ima zame, sploh jeseni, poseben čar. Narava je odeta v svoje najlepše odtenke in ponuja čarobne razglede,« pove Ajda Mlakar in doda, da so njena jesenska potepanja po zaledju Istre v bistvu tradicionalna in vsako leto se teh kratkih vikend pobegov še bolj veseli. »No, v trenutni situaciji, pa kam dlje tako ali tako nisem mogla iti. Sem velika ljubiteljica tartufov in istrske kulinarike,« razkrije. »Pretekla leta sva se z mojim dragim najraje odpravila v Grožnjan in Motovun, letos pa sva se odločila za nekoliko bolj neobljudeno Novo Vas pri Bartonigli, kjer sva uživala v objemu vinogradov, hkrati pa sva odkrila, da imava do centra Novega Grada - in morja - samo slabih deset kilometrov,« navdušeno razlaga o novem idealnem področju za kolesarjenje.

Ajda Mlakar, Istra foto: Osebni arhiv

Ajda Mlakar, Istra foto: Osebni arhiv


»Teh nekaj dni, ko sva se letos v Istro še lahko podala, sva z dragim resnično izkoristila za kolesarski izlet - vozila sva se po romantičnih istrskih gričih in preizkušala lokalne dobrote. Nekaj najbolj okusnih in lepih kotičkov po mojem okusu; gostilna Morgan, Roxanich, Stari Podrum, Marina Nautica, konoba Malo Selo ... res je neverjetno koliko dobrih restavracij je na tako majhnem področju,« ugotavlja. »Na meniju pa najdeš tako svežo morsko hrano, kot tudi vse istrske specialitete. Glede na to, da nam življenje zadnjih nekaj mesecev streže predvsem limone, je treba znati pripraviti dobro limonado oz. izkoristiti tiste redke priložnosti za sprostitev in odklop,« je prepričana Ajda, saj potem tudi delo in vsi ostali izzivi lažje stečejo.

prejšnji članek
Umrl nekdanji trener slovenske šampionke Tine Maze
Svet slavnih
Umrl nekdanji trener slovenske šampionke Tine Maze
naslednji članek
Ilka Štuhec se veseli bližajočih tekem
Svet slavnih
Ilka Štuhec se veseli bližajočih tekem