zagreb, poplave Svet24.si

FOTO: Del Zagreba pod vodo, na ulici zeva ...

Brachypelma emilia, mehiška rdečenoga tarantela Svet24.si

Na pokopališču ga je pričakala tarantela

montana, železniška nesreča Svet24.si

VIDEO: V iztirjenju potniškega vlaka umrle ...

vili kovacic bobo Reporter.si

Ivan Gale proti Viliju Kovačiču: Sama hudobija ...

milan krek Necenzurirano

Seminarska naloga Milana Kreka #kolumna

SEVERINA Odkrito.si

Severina: Afera s črnogorskim mafijašem?

sesko Ekipa24.si

ELITNA BITKA VELIKANOV za Šeška! OSUPLJIVA imena...

Slovenska radijska voditeljica zaljubljena v Istro
| P.R.

Slovenska radijska voditeljica zaljubljena v Istro

Ajda Mlakar, Istra, Osebni arhiv

Aktualova jutranja voditeljica, ki poslušalce pogosto popelje tudi v lep dan, Ajda Mlakar, nam je zaupala, da je naravnost zaljubljena v Istro in da je to resnično kraj, kjer si napolni svoje baterije.

»Istra ima zame, sploh jeseni, poseben čar. Narava je odeta v svoje najlepše odtenke in ponuja čarobne razglede,« pove Ajda Mlakar in doda, da so njena jesenska potepanja po zaledju Istre v bistvu tradicionalna in vsako leto se teh kratkih vikend pobegov še bolj veseli. »No, v trenutni situaciji, pa kam dlje tako ali tako nisem mogla iti. Sem velika ljubiteljica tartufov in istrske kulinarike,« razkrije. »Pretekla leta sva se z mojim dragim najraje odpravila v Grožnjan in Motovun, letos pa sva se odločila za nekoliko bolj neobljudeno Novo Vas pri Bartonigli, kjer sva uživala v objemu vinogradov, hkrati pa sva odkrila, da imava do centra Novega Grada - in morja - samo slabih deset kilometrov,« navdušeno razlaga o novem idealnem področju za kolesarjenje.

Foto: Osebni arhiv - Ajda Mlakar, Istra

Foto: Osebni arhiv - Ajda Mlakar, Istra


»Teh nekaj dni, ko sva se letos v Istro še lahko podala, sva z dragim resnično izkoristila za kolesarski izlet - vozila sva se po romantičnih istrskih gričih in preizkušala lokalne dobrote. Nekaj najbolj okusnih in lepih kotičkov po mojem okusu; gostilna Morgan, Roxanich, Stari Podrum, Marina Nautica, konoba Malo Selo ... res je neverjetno koliko dobrih restavracij je na tako majhnem področju,« ugotavlja. »Na meniju pa najdeš tako svežo morsko hrano, kot tudi vse istrske specialitete. Glede na to, da nam življenje zadnjih nekaj mesecev streže predvsem limone, je treba znati pripraviti dobro limonado oz. izkoristiti tiste redke priložnosti za sprostitev in odklop,« je prepričana Ajda, saj potem tudi delo in vsi ostali izzivi lažje stečejo.