kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Vas je presenetil konec serije Zlom?

1. 12. 2020; 05.00
Avtor: J.K.
Nicole Kidman

Nicole Kidman foto: yt

Medtem ko smo snovali številne teorije o tem, kdo je pravi morilec Elene Alves, se je izkazalo, da smo zaplete ustvarjali gledalci sami, resnica pa je bila ves čas tista, ki se je zdela najmanj verjetna.

Priljubljena HBO-jeva mini serija Zlom (The Undoing) je sinoči doživela težko pričakovan konec. Za napeto dramo, ki je nastala po knjigi 'Morali bi vedeti' pisateljice Jean Hanff Korelitz, se je sicer govorilo, da ne bo imela knjižnega epiloga, kar je bil še dodaten razlog, da gledalci niso pričakovali, da je imela roka zakona že vse od začetka v pesti pravega morilca.

Ste tudi vi pričakovali, da bodo z odstiranjem tančic skrivnosti privedli zgodbo do tako presunljivega konca, da bomo vsi ostali odprtih ust? No, saj nemara se je to uresničilo, izkazalo se je namreč, da je morilec Elene Alves glavni osumljenec - žrtvin ljubimec Jonathan, katerega pravi obraz smo spoznali šele v zadnjih prizorih napete drame.

Obujanje spominov na celotno zgodbo ponuja gledalcu jasno predstavitev posameznika z narcistično osebnostno motnjo. Velikega igralca, ki blesti na odru življenja, navideznega junaka, sočutno dušo, ki se hrani z občudovanjem okolice in uživa v slavi priljubljene maske, pod katero pa v resnici skriva temo, veliko praznino in bes.

prejšnji članek
Ustna higiena po švicarskem navdihu
Svet slavnih
Ustna higiena po švicarskem navdihu
naslednji članek
10 načinov uporabe kisa
Zdravje
10 načinov uporabe kisa