tesno Svet24.si

Najemodajalci bi za enoposteljno sobo radi ...

tone stojko Svet24.si

Izkušen fotoreporter osupel, policaj mu je ...

dunaj, AKH, bolnišnica Svet24.si

V največji dunajski bolnišnici vsi covidni ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

Creator Njena.si

Jesen bo v znamenju tega trenda

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

Denis Avdić: Nikoli si nisem želel delati v jutranjem programu
| K.M.

Denis Avdić: Nikoli si nisem želel delati v jutranjem programu

Denis Avdić Show, Denis Avdić Show

Jutranji program Radia 1 z Denisom Avdićem na čelu, je včeraj, 3. januarja, praznoval 10 let svojega oddajanja. Program pa se je v zadnjih letih tudi močno spremenil in okrepil.

Najbolj poslušani jutranji program v Sloveniji, Denis Avdić Show na Radiu 1, je 3. januarja obeležil 10. rojstni dan! Slovenija je 3. 1. 2011 dobila nov jutranji show z voditeljem Denisom Avdićem, ki je na Radiu 1 začel delati leta 2007 kot vikend voditelj. Dve leti kasneje je šel v popoldanski program in leta 2011 prevzel jutranji program.

Foto: Radio 1 - 28-urni maraton Denis Avdić Showa.

Avdić je sprva delal sam, kasneje sta se mu pridružila še Miha Deželak in Jana Morelj, ki sta najprej delala kot prometna informatorja. Kot zadnja se je Denis Avdić Showu septembra 2018 pridružila Anja Ramšak, ki je pred tem delala kot producentka programa in je tako nadomestila Jano Morelj, ki je odšla na porodniški dopust. Ko se je Jana leta 2019 vrnila nazaj, so se odločili, da jutranjo ekipo povečajo in Slovenija je spoznala 4 prijatelje za dobro jutro!

V desetih letih so se v Denis Avdić showu rodili kar trije otroci. Denis ima Tima in Nika, Jana pa Mijo. Deželak je svoje tri otroke "pridelal" že prej. Ekipa, ki danes šteje več kot 15 ljudi, je v desetletju naredila kar nekaj mejnikov. Jutranji program so oddajali celo iz Triglava, New Yorka, Turčije, Južne Afrike in iz dnevne sobe pri poslušalcih. Ob mednarodnem dnevu slepih so oddajali v popolni temi, oddajali so iz stehe, bili pa so prisotni na vseh večjih in pomembnih športnih dogodkih in s pomočjo avtobusa Radia 1 oddajali praktično iz vseh večjih slovenskih mest.

Foto: Radio 1 - Denis Avdić Show

Foto: Radio 1 - Denis Avdić Show

"Nikoli si nisem želel delati v jutranjem programu, ker sem mislil, da sem se premlad za to. Moje mnenje je bilo, da si lahko številka 1 največ pet let. Zato me je bilo strah, da sem za to še premlad in da me bodo šefi prehitro zamenjali. Zdaj vem, da bi to rad počel še naslednjih 10 let," je dejal Denis.

Sicer pa je najbolj poslušani jutranji program v Sloveniji znan tudi po dobrodelnosti. Leta 2015 so začeli z dvema velikima dobrodelnima akcijama: 28 urni dobrodelni maraton za pomoč družinam v socialni stiski in pa akcijo Deželak junak, s katero vsako leto na stotine otrok peljejo na počitnice. V en glas trdijo, da jim vsega tega ne bi uspelo, brez pomoči najboljših poslušalcev na svetu.

In kakšne so njihove želje za naslednjih 10 let? Da bi ostali najljubša jutranja zabava s 4 prijatelji. Še naprej obljubljajo veliko smeha, tudi kakšno solzo in pa predvsem veliko resničnih življenjskih zgodb. Kot je znano Denis, Jana, Anja in Deželak radi delijo svoje zgodbe s poslušalci in jim prisluhnejo, saj so skozi leta postali njihovi prijatelji.