cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Andrija (Šverc komerc): Vojna končala njegov zakon in skoraj tudi kariero

9. 2. 2021; 06.00
Avtor: K.M.
Andrija, Šverc komerc

Andrija, Šverc komerc foto: Promocijski material

Igralec Milan Štrljić, ki v seriji Šverc komerc navdušuje v vlogi Andrije, zagotovo velja za legendo jugoslovanskega filma, a je vojna skoraj končala njegovo kariero. Zagotovo pa je končala njegov prvi zakon.

Igralec Milan Štrljić je namreč iz dramskih umetnosti diplomiral v Beogradu, kjer je tudi spoznal srbsko balerino Slavico, s katero sta se že zelo zgodaj razveselila rojstva hčerke Ive. Po rojstvu edinke pa se je njegova kariera v srbskem in jugoslovanskem filmu strmo vzpenjala. Morda se ga še spominjate iz serij, kot so Velo misto, Nepokoreni grad in Bolji život. Ravno slednjo pa je zapustil, ko se je leta 1991 začela vojna. Na začetku vojne se je igralec tudi ločil od prve žene Slavice in se brez hčerke vrnil v rodno Hrvaško. To je seveda vplivalo tudi na njegov odnos s takrat najstniško hčerko Ivo, s katero pa sta z leti spet vzpostavila dobre odnose, saj je je Iva tako gimnazijo kot akademijo zaključila v očetovi domovini. 

Vojna pa je skoraj uničila tudi njegovo kariero. Šele leta 1996 je spet začel z nastopanji v hrvaških filmih in serijah, leta 2020 pa je postal član državnega gledališča v Splitu. Ravno on pa je tisti, ki je zaslužen za možnost študija igre v okviru splitske akademije umetnosti. Vseeno pa si je z odhodom iz Srbije zaprl vrata v svetu igre v državi, ki ga je skoraj 20 let poveličevala. "Po vojni me iz Srbije ni nikoli nihče več poklical, da bi zaigral v njihovi produkciji," je pred leti igralec razkril za medije, poudaril pa, da očitno še vedno uživajo v njegovem delu, saj večkrat vidi svoje stare serije in filme, ki jih vrtijo po srbskih televizijah. 

Milan je sicer v življenju spet našel tudi srečo v ljubezni. Že 24 let je namreč srečno poročen s fizioterapevtko Dašo, s katero ima tudi 22-letnega sina Frana. 

prejšnji članek
Kraljica Elizabeta je spet prababica
Svet slavnih
Kraljica Elizabeta je spet prababica
naslednji članek
Voditeljica mesec dni po porodu pozitivna na korono
Svet slavnih
Voditeljica mesec dni po porodu pozitivna na korono