klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

edvard kadic
Necenzurirano

Kdo plačuje "političnega analitika" SDS? Občani Trbovelj z dragimi položnicami za ogrevanje.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Gašper Rifelj ne skriva, da je do ušes zaljubljen

20. 2. 2021; 11.00
Avtor: N.S./Novice Svet24
Gašper Rifelj in plesalka Maja Geršak

»Obdan sem z ogromno ljubezni in zato take pesmi kar same pridejo iz mene, iz srca.« foto: ROK MIHEVC

Tik pred praznikom zaljubljenih je priljubljeni pevec Gašper Rifelj v svet poslal svojo novo balado Dan za metulje, ki bo ogrela in pobožala srca mnogo parov. Razkril nam je nekaj podrobnosti, povedal pa je tudi, kaj si misli o valentinovem in ljubezni.

Gašper Rifelj ne skriva, da je že nekaj časa do ušes zaljubljen, zato je tudi ljubezen pogosto rdeča nit njegovih pesmi.

»Komaj čakam, da se letošnja poročna sezona začne, da bom novo pesem lahko zapel bodočim mladoporočencem, in hkrati upam, da bo pesem parom v navdih in pogum tudi takrat, ko morda ne bo šlo vse tako, kot bi moralo iti,« je povedal pevec.

»Res je, veliko mojih pesmi govori o ljubezni, ker nekako tudi jaz delujem po principu, da je ljubezen gonilo sveta. Tudi pri tem, kar delaš, je pomembno, da to počneš z veseljem in da te veseli, saj ne vidim poante, da delaš nekaj brez ljubezni. Ravno zato je veliko mojih pesmi ljubezensko obarvanih, poleg tega sem tudi jaz obdan z ogromno ljubezni in zato take pesmi kar same pridejo iz mene, iz srca,« je priznal zaljubljeni Gašper, ki sicer ni pretirano navdušen nad valentinovim. »Temu prazniku res ne posvečam preveč pozornosti. Vsako leto sem imel na ta dan svoj koncert, letos bo to malo drugače. Bova pa zaradi tega lahko skupaj z mojo Majo, nekaj bova skuhala, popila kozarec vina. Zame je valentinovo dan, ko si še bolj pozoren do svoje boljše polovice. Čeprav mora biti to vsak dan, ne samo na valentinovo,« je razložil Gašper, ki je v tednu zaljubljenih izdal tudi novo pesem in videospot z naslovom Dan za metulje. »Moja nova pesem je poklon vsem zaljubljenim parom, ki so se in se še bodo odločili, da stopijo na skupno pot. Zelo sem vesel, da me iz leta v leto spremlja in podpira vse več ljudi. Veliko imam tudi povabil parov, ki si zaželijo, da jim zapojem na njihov poročni dan. Zato je bila moja želja, da ustvarim svojo 'poročno' pesem, in tako je zelo spontano nastala skladba Dan za metulje. Igor Pirkovič, ki je avtor besedila, mi je ob kavi pokazal, kaj je napisal, doma pa sem se potem usedel za klavir in pesem uglasbil. Ko sem jo zapel svojim prijateljem in družini, sem ob prepevanju opazil njihove solzne oči in tako vedel, da smo naredili pravo pesem. Vse skupaj smo zapakirali v glasbeno obleko, ki tudi meni poboža srce. Zvoki harmonike, mandolin in kitare me ponesejo v lepe spomine druženja, ki ga v tem času vsi tako pogrešamo,« je priznal priljubljeni Novomeščan, čigar tiha želja je, da bi se pesem dotaknila čim več src.

prejšnji članek
Nekdanja novinarka Špela Predan: Vsiljivca bom premagala!
Svet slavnih
Nekdanja novinarka Špela Predan: Vsiljivca bom premagala!
naslednji članek
Kim Kardashian in Kanye West se ločujeta
Svet slavnih
Kim Kardashian in Kanye West se ločujeta