Miki Vlahovič Dobra karma

Trenutno je naš pevec brez denarja in dela - in ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 27. februarja

mario fafangel Reporter.si

Strokovni svet NIJZ že 15. februarja predlagal ...

Janez Poklukar Svet24.si

Južnoafriška različica koronavirusa tudi v ...

DR_1 Necenzurirano

To je zdravnik iz Namibije, zaradi katerega ...

Kdo si ti? Odkrito.si

Uganete, kdo je tokrat skrit pod masko?

Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Njena.si

Tina Maze pokazala hči

Še pred odprtjem pokukajte v ljubljansko Ikeo
| K.M.

Še pred odprtjem pokukajte v ljubljansko Ikeo

Ikea Ljubljana, Marko Delbello Ocepek

V četrtek, 25. februarja, se odpirajo težko pričakovana vrata priljubljenega prodajalca pohištva - Ikee. Zaradi strogih vladnih ukrepov in omejitve zadrževanja v prostorih, bo vstop omejen na 700 oseb hkrati. Kar pa pomeni, da se morate obiskovalci pred prihodom registrirati na uradni spletni strani. Pozor! Brez registracije vstop ne bo mogoč.

Švedski pohištveni velikan Ikea po dolgih letih čakanja tudi v Ljubljani končno odpira svoja vrata. Hkrati z uradnim odprtjem trgovine, se bo zagnala tudi spletna prodaja, pri kateri bo moč izbire med dostavo na dom, brezplačnim prevzemom na lokaciji v ljubljanskem BTC-ju oziroma prevzemom na lokaciji v Mariboru. Priljubljena restavracija zaenkrat ostaja zaprta, bo pa mogoče v trgovini kupiti vnaprej pripravljene mesne kroglice ali lososa, ki ju bo mogoče pogreti doma. Na voljo pa bo tudi znameniti hot-dog 'za sabo'. Da potrošniki prvo Ikeino trgovino v Ljubljani nestrpno pričakujejo, med drugim kaže veliko zanimanje za njihove družinske kartice. Samo v prvih sedmih dneh jo je naročilo 45.000 ljudi. 

Foto: Marko Delbello Ocepek - Ikea Ljubljana

Foto: Marko Delbello Ocepek - Ikea Ljubljana

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb bodo v Ikei uvedli poseben režim obiska trgovine. Prve tedne si bodo morali kupci termin nakupovanja rezervirati na spletu. Rezervacija bo brezplačna, sistem pa bodo odprli jutri, v torek ob 9. uri. SISTEM JE DOSTOPEN TUKAJ >>KLIKNITE<<. Vsak prijavljeni bo dobil posebno QR kodo, vstop pa bo mogoč zgolj z njo. V trgovini bo naenkrat lahko 700 ljudi, računajo pa, da se bodo kupci v njej zadržali okoli dve uri. 

"Pred odprtjem smo obiskali več kot 200 družin v Sloveniji, kjer smo videli, kako živite, kako velike so vaše kuhinje, kakšna je cena, ki bi jo zapravili za novo kuhinjo, kaj vas v njih moti, kaj potrebujete ... Na podlagi teh podatkov smo oblikovali naš oddelek kuhinj, ki prikazuje trg v Sloveniji in se popolnoma razlikuje od oddelkov v drugih državah," je med drugim pojasnil vodja trgovine v Ljubljani Cas Lachaert

Foto: Marko Delbello Ocepek - Ikea Ljubljana

Zaradi visokih temperatur se je Lachaert skupaj s svojo ekipo odločil, da bo ob odprtju na voljo tudi oddelek vrtnega pohištva, ki ga dejansko urejajo v zadnjih dneh pred odprtjem. Kot zanimivost pa naj omenimo, da je na strehi Ikee postavljena tudi domača sončna elektrarna, s katero zaenkrat zadostijo 90 odstotkom potrebe trgovine za električno energijo. Od številnih drugih že obstoječih trgovin po svetu pa se ljubljanska razlikuje tudi po tem, da je v njej veliko dnevne svetlobe, saj je obdana s številnimi okni.

V spodnji fotogaleriji pa si lahko Ikeo ogledate že danes: