nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na letošnji Emi le ena skladba

25. 2. 2021; 06.00
Avtor: STA
ANA SOKLIČ

Ana Soklič foto: Mediaspeed

Evrovizija, zlasti pa Ema, bosta letos potekali precej drugače, kot smo vajeni.

Namesto tekmovanja za najboljšega slovenskega predstavnika, ki bi zastopal Slovenijo na Evroviziji, razvedrilni program TV SLO pripravlja t.i. okrnjeni covidni načrt, po katerem bo v soboto mogoče prisluhniti le skladbi, ki jo bo premierno zapela Ana Soklič.

Pevka, ki bi morala kot slovenska predstavnica na Evroviziji nastopiti že lani s pesmijo Voda, ko je nato tekmovanje zaradi epidemije covida-19 odpadlo, bo v Rotterdam odpotovala letos maja. Po pravilniku lahko namreč letos Slovenijo zastopa znova, toda z drugo skladbo. To bo javnosti prvič predstavila v soboto na prireditvi Ema. Šov bo obenem predstavil tudi priprave Ane Soklič na tekmovanje v Rotterdamu.

ana soklič foto: M24

Letos so tako člani komisij za Emo izbirali zgolj pesem. Na javni razpis je prispelo 191 skladb, med katerimi sta končno skladbo izbrali dve komisiji. V prvem krogu so komisijo sestavljali dvakratna udeleženka Evrovizije, profesorica Darja Švajger, skladatelj in avtor zmagovalke pesmi Evrovizije 2007 Molitva Vladimir Graić ter Ana Soklič. V drugem krogu pa je komisija v sestavi Darja Švajger, vodja službe ZKP RTV Slovenija Mojca Menart in glasbenik Matevž Šalehar - Hamo odločala med tremi skladbami, ki jih je zapela Ana Soklič. Člani komisije so poleg kakovosti skladb izbirali tudi na podlagi tega, katera pesem je pevki najbolj pisana na kožo.

Ana Soklič se je po izboru zahvalila vsem, ki so prispevali svoja avtorska dela. Z izbrano skladbo je zadovoljna, "upam, da boste tudi vsi vi," je dejala. "Komaj čakam, da bom pesem lahko delila z vami. In ne, ni balada." je poudarila.

prejšnji članek
Bo v filmu zaigral tudi Robbie Williams?
Kultura
Bo v filmu zaigral tudi Robbie Williams?
naslednji članek
Mandy Moore prvič postala mamica
Svet slavnih
Mandy Moore prvič postala mamica