Ana Praznik foto: Ana Gregorič
Voditeljica oddaje Delovna akcija se še kako dobro zaveda, kako veliko ljudi se sooča s pomanjkanjem. A medtem ko mnogi ne vedo, kaj postaviti na štedilnik, drugi povsem neodgovorno ravnajo s hrano, ki namesto v želodcih konča v smeteh.
»Ljubezen gre skozi želodec. To pri nas še kako drži. Vsi trije smo veliki jedci, a imamo do hrane spoštljiv odnos. S Petrom to želiva prenesti tudi na Otjo in zato je pri nas pravilo - s hrano se NE igra. Še manj pa se jo meče v smeti,« pojasnjuje spletnim prijateljem Ana Praznik, ki tudi ostanke od kosila uporabi za pripravo okusnih jedi.
»Ostanke vedno uporabimo in tako nastanejo domača pašteta, domači njoki, grenadirmarš (Zasavci veste kaj je to ), razne omlete... in tako jemo zelo raznoliko, pa še hrana ne roma v smeti, pač pa v želodce,« razlaga priljubljena voditeljica, ki se ji zdi osveščanje na temo spoštovanja hrane sila pomembno. »Zadnjič me je kar stisnilo, ko sem prebrala, da na leto zavržemo več kot 140 tisoč ton hrane. Ljudjeeee, a veste koliko je to? Groza!«
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.