Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Velika čast za legendarno Sophio Loren

10. 3. 2021; 10.00
Avtor: STA
sophia loren

Sophia Loren foto: Revija Zvezde Lady

Novi Muzej filmske akademije, ki ga nameravajo odpreti septembra v Los Angelesu, bo počastil italijansko filmsko legendo Sophio Loren in etiopskega režiserja Haileja Gerimo. Igralka bo prejela nagrado visionary za zasluge na področju filmske umetnosti, režiser, ki je v svojih neodvisnih filmih pogosto tematiziral manjšine, pa nagrado vantage.

Slavnostno otvoritveno slovesnost 25. septembra bodo sooblikovali režiserka filma Selma Ava Duvernay, filmski producent Jason Blum, ki je sodeloval pri filmu Zbeži!, ter scenarist filma Ameriška grozljivka Ryan Murphy, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odprtje Muzeja filmske akademije, ki vsako leto podeljuje nagrade oskar, je bilo že večkrat preloženo. Načrti za stavbo, ki jih je oblikoval priznani italijanski arhitekt Renzo Piano, so bili objavljeni leta 2021. Sredstva za muzej pa so prispevali zvezdniki, kot so Steven Spielberg, Barbra Streisand in George Lucas, pa tudi filmski studii, fundacije in podjetja. Ker so letošnjo 93. podelitev oskarjev zaradi koronavirusa preložili s februarja na april, so prestavili tudi odprtje muzeja.

Deli zbirke oskarjeve akademije, vključno s filmi, scenariji, rekviziti in kostumi, si bo mogoče ogledati na površini skoraj 30.000 kvadratnih metrov. V veliki stavbi, ki se dviga nad tlemi v obliki krogle, pa bo tudi kino odprtega tipa s 1000 sedeži.

Sophia Loren

Sophia Loren foto: splet

prejšnji članek
Horoskop: Čustva vas bodo prevzela
Horoskop
Horoskop: Čustva vas bodo prevzela
naslednji članek
Hči gorskega zdravnika se zahvaljuje za vso ljubezen
Svet slavnih
Hči gorskega zdravnika se zahvaljuje za vso ljubezen