državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdnica uspešnice Bridgerton s prvo vidno filmsko vlogo

18. 3. 2021; 05.00
Avtor: K.M.
phoebe dynevor 1

Phoebe Dynevor foto: Profimedia

Igralka Phoebe Dynevor, ki igra v Netflixovi zgodovinski drami Bridgerton, bo v biografskem filmu The Colour Room upodobila keramičarko Clarice Cliff.

Film bo umetnico predstavil kot mlado ambiciozno in ustvarjalno tovarniško delavko, ki je tvegala in postala pionirka v britanski lončarski industriji.



Britanski igralki je po pisanju BBC v čast, da bo lahko upodobila umetnico s tako izjemnim značajem. Pohvalila je tudi scenarij, ki ga je napisala Claire Peate in ki po njenih besedah "na čudovit način predstavi 20. stoletje". Vesela pa je tudi, da bo lahko igrala ob tako močni ženski zasedbi pred in za kamero. Film režira Claire McCarthy, v njem pa bo med drugim nastopil tudi Matthew Goode, piše BBC.

Regé-Jean Page s soigralko v seriji Bridgerton Phoebe Dynevor foto: Profimedia

Clarice Cliff, ki je bila v 20. letih minulega stoletja ena glavnih predstavnic gibanja art deco, je obveljala za eno najvidnejših britanskih keramičark. Pri televiziji Sky so jo označili za pionirko, ki je preoblikovala angleško keramično industrijo. Izhajala je iz delavskega razreda in se najprej zaposlila kot delavka v keramični tovarni. Pozneje pa je razvila svojstven in zelo prepoznaven slog, ki ga je uporabila pri izdelavi vaz in čajnikov. Njene dekoracije v svetlih barvah so z geometrijski vzorci in stiliziranimi pokrajinami postale prepoznavne po vsem svetu, še piše BBC.

prejšnji članek
Marko (Šverc komerc): Slava je kar prišla
Svet slavnih
Marko (Šverc komerc): Slava je kar prišla
naslednji članek
Tako boste vašega malčka vzgojili v odgovorno osebo
Zdravje
Tako boste vašega malčka vzgojili v odgovorno osebo