mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Evrovizijo si bo v živo lahko ogledalo zgolj 3500 gledalcev

30. 4. 2021; 12.42
Avtor: K.M.
ANA SOKLIČ

ANA SOKLIČ foto: Mediaspeed

Ana Soklič bo maja s pesmijo Amen v Rotterdamu nastopila zgolj pred petino predvidenih gledalcev. Če se seveda zdravstvena slika v naslednjih dobrih dveh tednih ne bo bistveno poslabšala.

Organizatorji Evrovizije, ki bo potekala med 18. in 22. majem v nizozemskem Rotterdamu, so dobili dovoljenje, da tekmovanje spremlja občinstvo v omejenem obsegu. Tako bo v rotterdamski dvorani Ahoy prireditev lahko spremljalo 3500 oseb. Slovenijo bo v prvem polfinalu zastopala Ana Soklič s skladbo Amen, ki ji je skupaj z zasedbo Perpetuum Jazzile dodala novo podobo.

Kot so zapisali organizatorji Evrovizije, je nizozemska vlada ob strogih pogojih dovolila omejeno število občinstva na letošnjem tekmovanju. Na prireditvi bo dovoljenih 3500 ljudi, kar je petina kapacitete dvorane Ahoy. Vstopnice so na voljo le tistim, ki so jih že kupili za lanskoletno Evrovizijo, ki je bila zaradi epidemije covida-19 odpovedana.

"Veseli nas, da so nizozemski državni organi omogočili, da lahko sprejmemo občinstvo na treh šovih v živo in šestih generalkah," je dejal vodja tekmovanja Martin Österdahl. Prav tako bodo tekmovanje prek TV ekranov in računalniških zaslonov lahko spremljali milijoni gledalcev po vsem svetu, piše na uradni spletni strani Evrovizije.

Ker pričakujejo 180 milijonov gledalcev iz 45 držav, želijo nizozemski organizatorji tekmovanje pripraviti odgovorno. Zato vzpostavljajo stroge zdravstvene in varnostne ukrepe, manjše so tudi delegacije nastopajočih, je povedal izvršni producent Sietse Bakker.

prejšnji članek
Pasja prehrana: Upoštevajte navodila in bodite dosledni
Zdravje
Pasja prehrana: Upoštevajte navodila in bodite dosledni
naslednji članek
Lukova Anamaria zdaj svetuje svojim sledilcem
Svet slavnih
Lukova Anamaria zdaj svetuje svojim sledilcem