utopitev, roka Svet24.si

15-letnik med plavanjem izginil pod gladino, ...

mejni prehod, dragonja, turisti Svet24.si

Ljubljančanka zase in mladoletnega sina na meji ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

ljubljana, epidemija, koronavirus, covid-19, zaščitne maske Svet24.si

Alojz Ihan s tesnobo pričakuje jesen. Kdaj se bo ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

Legende, Rok Breznik Njena.si

Legendarna Zelena dežela zdaj v novi preobleki

TELEFON_Galaxy A72_NAJSTNICA (3) Najstnica.si

Vse, kar potrebuješ, v enem telefonu

Legendarna igralka presenetila z glasbenim projektom
| STA / J.K.

Legendarna igralka presenetila z glasbenim projektom

Glenn Close, Profimedia

Legendarna hollywoodska igralka Glenn Close je stopila v svet jazza, ki jo je nekoč plašil, danes pa ji ponuja obilje kreativnega ustvarjanja.

Igralka Glenn Close je združila moči s prijateljem saksofonistom Tedom Nashom za glasbeni projekt. Danes bo namreč luč sveta ugledal njen glasbeni album, ki ga zaznamuje govorjena beseda, z naslovom Transformation: Personal Stories of Change, Acceptance, and Evolution.

Glenn Close se je za CNN spominjala, kako je odraščala ob stricu dirigentu, kar je v njej vzpodbudilo ljubezen do klasične glasbe ter del Rodgersa in Hammersteina, kasneje pa vodilo tudi v prijateljstvo z glasbeniki, kot sta Ted Nash in Wynton Marsalis, ki sta jo vpeljala v svet jazza. Priznala je, da jo je jazz v začetku nekoliko plašil, preko poznanstev z glasbenik, delujočimi v orkestru Jazz at Lincoln Center, pa ji je postajal vse bolj domač.

Foto: Profimedia - Glenn Close

Igralka je dodala, da bi se morali, sploh v aktualnih časih, posamezniki bolj posvečati temu, kaj nas določa kot ljudi, s čemer se je strinjal tudi Nash. Dodal je, da album Transformation prinaša nabor glasbe, ki so jo navdahnile različne, osebne zgodbe, relevantne za ta trenutek. Glenn Close pa je poudarila, da je v času pandemije zdravilna moč glasbe izjemnega pomena.

Pri albumu, zaznamovanem s slogom govorjene besede (spoken word), so po pisanju CNN med drugimi sodelovali Wayne Brady, Amy Irving, Matthew Stevenson, Ted in njegov sin Eli Nash ter orkester Jazz at Lincoln Center.

Album denimo uvede komedijant Wayne Brady, ki kot uvod v skladbo Creation, Part I recitira verze angleškega pesnika Teda Hughesa, medtem ko Nashev sin Eli na albumu bere pismo za očeta o tem, da se bo svetu predstavil kot transspolni moški, med drugim še poroča CNN.