Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Gibonni razveselil s težko pričakovano pesmijo

13. 5. 2021; 09.00
Avtor: J.K. / PR
gibonni

Gibonni foto: Vedran Metelko

Gibonni se po petih letih vrača s težko pričakovano novo pesmijo ‘Kiša ...

Gibonni skoraj točno pet let po izidu zadnje diskografske izdaje (album Familijaz Oliverjem Dragojevićem) z novim singlom 'Kiša (Z'naab)'(beri: zinab) odipra novo poglavje v svoji karieri in napoveduje prihajajoči EP (mini album) 'U po' ure', ki bo izšel letos poleti.

'Kiša' ('Dež'), s podnaslovom 'Z'naab' (kar je etiopski izrazza dež), je odlična pop pesem, z mojstrsko prilagojenimiverzi, s svojim himničnim refrenom, ustvarjenim za zborovsko petje občinstva, kliče, ne na dež, ampak, upajmo, k skorajšnji vrnitvi velikih koncertov. Z Gibonnijevim prepoznavnim podpisom je 'Kiša', kot pravi sam Gibonni, 'spoj Dalmacije in Afrike'. K temu so prispevali gostujoči glasbenik Haddis Alemayehu Haddinqo, igralec tradicionalnega etiopskega godalnega instrumenta 'masinqo', in back vokalizbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, ob dodatni podpori pevskega zbora župnije Sv. Petraiz Nkeyeme v Zambiji.

Gibonni foto: Vedran Metelko

''Uvod v pesem 'Kiša' se za Gibonnija prične z milimi afro-gospel vokali z afro-beatomins pridihom Simonovega ‘Gracelanda’ ali Johnnyja Clegga & Savuke. Seveda, ob razigranem bobnu Branimirja Gazdike (iz Gibonnijeve zasedbe in skupine Elvisa Stanića) in tolkalista Cubizma Mladena Ilića (ki na trenutke potegne ritem proti afro-kubani) ter živahnega basa, ki ga je, tako kot mandolino, odigral producent & multiinštrumentalist Nikša Bratoš.

Gibonni foto: Vedran Metelko

Afro ‘sound’, začinjen z vokali, kakršne so Paulu Simonu podarili Lady smith Black Mambazo, je v gost glasbeni 'dreadlock' vpleten z godalnimi parti Alemayehuja in Gibonnijevega Marka Ramljaka. Lucidno s tem, 'odebljen' spihali (prvovrstna pihalna družba, znana iz produkcije televizijske oddaje 'A strana'), ki temu multikulti amalgamu sijajne pozavne Marina Ferketine in skupni godbi pihalcev, daje pridih New Orleansa ... Sončna melodija s himničnim refrenom, ki poziva k zborovskemu petju, z nalezljivim beatom in skockana kot 'organsko' zraščeno kompaktno delo, v kateri ni samostojnih partov, je 'Kiša -Z'Naab' absolutni zadetek. Ena tistih pesmi, ki razprši oblake in kliče k plesu ali nasmehu. Kot zdravilna glasbena tabletka za hude čase'', med drugim piše Zlatko Gall za' Kišo'za Mixer.hr.

Pesem je napisal Gibonni, v aranžmaju Gibonni in Nikša Bratoš, katerije tudi odgovoren za produkcijo. Videospot 'Kiša (Z'Naab)'je režiral Vojan Koceić.

prejšnji članek
Vesela novica za vse ljubitelje dobre kulinarike
Kulinarika
Vesela novica za vse ljubitelje dobre kulinarike
naslednji članek
Ellen DeGeneres se poslavlja iz malih ekranov
Svet slavnih
Ellen DeGeneres se poslavlja iz malih ekranov