Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Štirje igralci iz Najinih mostov znova navdušujejo

19. 5. 2021; 09.00
Avtor: J.K.
čarovnik-iz-oza

Čarovnik iz Oza foto: Mankica Kranjec

Snemanje priljubljene serije Najini mostovi se je že davno končalo, nekaj igralskih kolegov pa trenutno navdušuje v novem projektu. Bi igralko Nino Ivanič sploh lahko prepoznali?

Nina Ivanič je spletnim prijateljem pokazala, v kakšnem liku se je znašla tokrat. Igralka, ki je v seriji Najini mostovi upodabljala dobrosrčno sestro Dragico, namreč v teh dneh svojo kreativnost izraža skozi vlogo čarovnice, ki se ponaša s prekrasnim kostumom.

Nina je sicer del igralske zasedbe, ki uprizarja glasbeno pravljico Čarovnik iz Oza. Poleg nje lahko v predstavi opazite še tri igralce, ki jih spremljamo v priljubljeni televizijski seriji, v pravljične like so namreč zdrsnili tudi Saša Pavlin Stošić, Matej Zemljič in Jernej Kuntner.

Vas zanima več oglasbeni predstavi?

Čarovnik iz Oza je zgodba o nenavadnem potovanju po deželi Oz, na katerem glavna junakinja Doroteja spozna tri prijatelje, ki se ji pridružijo v iskanju vsevednega, vsevidnega in vsemogočnega čarovnika Oza. V priredbi Jere Ivanc je čarobna dežela Oz metaforično in alegorično preizpraševanje o smislu življenja, predvsem pa o iskanju doma, ki ga v sebi nosi vsak posameznik. Skozi estetsko izčiščeno in na gib osredotočeno dramsko predstavo se dežela Oz izrisuje kot prispodoba Dorotejinih dvomov in strahov, njenega prepričanja, da ni popolna, in njenega iskanja odgovorov na vprašanja, ki se kot tornado vrtinčijo skozi njene misli.

Čarovnik iz Oza foto: Mankica Kranjec

Na poti do vseprisotnega Oza novopečeni prijatelji, premagujejo ovire in razpletajo čarovnije hudobne vešče ter se vzpostavljajo in razvijajo v celostne osebe.
Na popotovanju od zore do mraka, od nezavednega k zavednemu, od teme k svetlobi premagujejo najrazličnejše preizkušnje, skozi katere preobražajo strah v pogum, jezo v hvaležnost, sovraštvo v ljubezen, krivdo v sočutje ter se vzpostavljajo v vsej svoji celovitosti. Bo Doroteja našla svoj dom? Dom je v resnici povsod, kjer se nahajamo, saj je vse, kar nas obdaja: zvezdna noč, pisane mavrične kaplje, otroški smeh, veter iz ptičjih kril ... mozaik našega življenja. In dežela rumene poti je prav to: dežela Dorotejinega notranjega sveta, bitja dežele Oz pa se vzpostavljajo kot bogat spekter njene domišljije, čustev, duha.
prejšnji članek
VIDEO: Ana Soklič razočarana, a stoji za svojo skladbo
Svet slavnih
VIDEO: Ana Soklič razočarana, a stoji za svojo skladbo
naslednji članek
Ugodno oddam sina: Bi še prepoznali Mateja?
Svet slavnih
Ugodno oddam sina: Bi še prepoznali Mateja?