Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Božidar Wolfand Wolf pravi, da sta imela vse

31. 5. 2021; 05.00
Avtor: K.M.
Božidar Wolfand - Wolf

Božidar Wolfand - Wolf foto: Promocijski material

V slovenskem glasbenem prostoru imamo kar nekaj pravih glasbenih legend. Tistih glasbenikov, avtorjev in izvajalcev, ki so s svojim delom zaznamovali slovensko in nekdanjo jugoslovansko glasbeno sceno. Med njimi je zagotovo tudi Božidar Wolfand - Wolf, ki se je leta 2019 po 27 letih vrnil v Slovenijo.

Kdo se ne spomni hitov, kot so Oh ne, Cherie, Prvi rendez- -vous in Goodbye Michelle, ki jih številni prepevajo še danes. Božidar Wolfand Wolf jih je prepeval skupaj z zasedbo Rendez- -Vous, s katero je sodeloval med letoma 1984 in 1985, nato pa se je usmeril v samostojno kariero. Le redki pa vedo, da je do leta 1993 za druge glasbenike spisal okoli 200 skladb in se kot producent podpisal pod prvo kaseto zasedbe Veter z naslovom Bela snežinka, ki se je prodala v srebrni nakladi, s kar 25 tisoč izvodi.

Glasbeni premor

Več kot četrt stoletja, vsaj javno, Božidar Wolfand - Wolf glasbeno ni ustvarjal, je pa kljub temu sodeloval pri ustvarjanju številnih slovenskih pesmi. Leta 2020 se je na slovenskem izboru za pesem Evrovizije vrnil s pesmijo Maybe Someday. »Pogrešal sem ljudi, pogrešal sem občinstvo in to mojo muziko, ki je ljudem vselej narisala nasmeh na obraz. Vse življenje sem hodil po svetu, iskal zvok, ki bi bil moderen, udaren in nekaj posebnega, želel sem nekaj več, a iskal na napačnem koncu. Po toliko letih ugotoviš nekaj, kar ti je bilo dano že na začetku, pa nisi poslušal, ker si bil premlad … da je tisto preprosto, kar je za dušo – najlepše,« je o svoji vrnitvi v slovenski glasbeni prostor in glasbenem življenju povedal Wolf, ki se tokrat predstavlja z novo pesmijo z naslovom Imela sva vse, ki jo je ustvarila izjemna ekipa slovenskih ustvarjalcev hitov. Melodijo sta skupaj spisala Wolf in Goran Šarac, pod besedilo se je podpisal Rok Lunaček, pod produkcijo in aranžma pa Krešimir Tomec. »Zelo sem pogrešal vse skupaj, pogrešal sem stik, tisti pristni stik z ljudmi. Ko ljudje zapojejo moje pesmi, je to najlepši občutek na svetu – skozi pesmi namreč vsi gradimo temelje naše domovine, ki je ena sama.«

prejšnji članek
Krešo (Šverc komerc) ljubi 9 let starejšo
Svet slavnih
Krešo (Šverc komerc) ljubi 9 let starejšo
naslednji članek
Umrl je mlajši brat Primoža Peterke
Svet slavnih
Umrl je mlajši brat Primoža Peterke