sabine nessa Svet24.si

"Čudovito mlado žensko" je v parku pričakala ...

foto Monika Vranič 2 Svet24.si

FOTO: 25-letna Monika odšla peš od doma in ...

hitri test, keele, študenti Svet24.si

V študentsko leto s pogojem PCT

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Necenzurirano

Od ZDA za 30 milijonov kupili oklepnike, ki so ...

Jure Godler 5 Odkrito.si

Ko piše Godler - berejo zvezde!

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Maja Keuc se je po pomoč obrnila na Zalo in Gašperja
| M. V.

Maja Keuc se je po pomoč obrnila na Zalo in Gašperja

Maja Keuc, Žiga Kalan

Pevka, ki nas je pred leti zastopala na Evroviziji, je končno izdala pesem v slovenščini, pod njo pa se podpisuje dvojec, ki nas je na istem tekmovanju zastopal leta 2019.

Maja Keuc oziroma Amaya je izdala novo pesem, in to v slovenščini! Sanjam sama je vse od Evrovizijske Vanilije Majina prva avtorska pesem v maternem jeziku. Lanska korona je pevko iz Švedske pripeljala nazaj v Slovenijo, kjer je ostala mnogo dlje, kot je predvidevala. Vse bolj je v sebi čutila željo, da svoj izraz začne iskati tudi v domačem jeziku. »Nekako sem svoj jezik po vseh teh letih tujine začela dojemati čisto drugače. Še bolj golo in iskreno se počutim. Prav klišejsko se sliši, a vse kar je domače znam sedaj veliko bolj ceniti in imam slovenščino še bolj rada, čeprav obožujem učenje tujih jezikov. Stikov s tujino absolutno nisem prerezala in se prepuščam življenju, trenutno pa čutim, da si želim ustvariti še več materiala v slovenščini. Slednje je zanimiv proces, saj sem navajena čisto druge vrste fraziranja in izražanja in mi tovrstno ustvarjanje predstavlja vznemirljiv izziv. Inspirira me dejstvo, da se je v desetih letih od mojega začetka kariere, tudi na domačih tleh predvsem med mladimi precej dvignil nivo glasbene produkcije in da za svoj želeni zvok ni več potrebno čez lužo,« razmišlja Maja.

Pesem Sanjam sama je pravzaprav slovenska različica skladbe Sleep Alone, besedilo zanjo pa sta napisala glasbeni dvojec zalagasper, torej Zala Kralj in Gašper Šantl. »Bila sta moja prva izbira, ko sem razmišljala, kdo pri nas bi znal najbolje zajeti čustvo in temo skladbe, ki je zame tako zelo osebna. Zame sta onadva več kot potrebna osvežitev na domači sceni, in ko mi je Zala poslala prvo različico besedila, sem začutila, da je to to.«