požar avto hiša
Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni vozili, ogenj zajel tudi hišo

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Cilj je, da v živo izgleda lepše kot na fotografijah

27. 6. 2021; 10.00
Avtor: Eva Jandl
Patricia Pangeršič, Femme fatale

Prepričana je, da mora biti vedno na prvem mestu iskrenost in to, da se pokažemo takšni, kot smo. foto: M24

Pred dvema tednoma je Patricia Pangeršič, osebna trenerka in vplivnica, prejela naziv Femme fatale 2021. Z njo smo poklepetali o njenih bolj in manj fatalnih lastnostih, realnih pričakovanjih in lastni izkušnji klesanja telesa vse do naziva lastnice najlepše zadnjice v Sloveniji.

Okronali so vas za letošnjo femme fatale – kaj vam ta naziv pomeni? Kaj je za vas fatalnost, kakšna je fatalna ženska?

Menim, da je naziv velika potrditev, da to, kar delam, delam prav in v dobro vseh svojih sledilcev in sledilk. Dokazali so, kako veliko podporo imam in da mi zaupajo. Zame je fatalnost neka posebna energija, ki jo oddaja posameznik. Fatalna ženska mora biti zgled ostalim, jih navdihovati in na neki način tudi spreminjati življenja. Nikoli si nisem mislila, da bom imela takšen vpliv, da bom pravzaprav »prek računalnika« sposobna spremeniti toliko življenj.

Kaj menite, da je vaša najbolj fatalna lastnost in katera najmanj?

Energija. Znana sem po svoji pozitivni energiji, ki jo prenašam na vse okrog sebe. Najmanj fatalna pa gotovo nerodnost. (smeh) Če se kdaj razbije kakšen kozarec, vsi vedo, kdo je krivec. (smeh)

Ste osebna trenerka, in pravijo, da imate najlepšo zadnjico v Sloveniji. Kdaj ste se začeli ukvarjati s športom, vas je kdo spodbudil, navdušil?

Pravijo, da je Patricia lastnica najlepše zadnjice v Sloveniji. foto: Osebni arhiv Patricie Pangeršič

Hvala, hvala. (smeh) Zavedam se, da imam lepo zadnjico, a mislim, da je za vsem skupaj veliko širša zgodba. Deklet z lepo zadnjico imamo v Sloveniji ogromno ... Pri meni pa se mi bolj zdi, da gre za neko celoto. Pravzaprav sem bila že od majhnih nog ves čas športno aktivna – trenirala sem tenis, košarko, plesala hip hop, nato pa sem v prvem letniku gimnazije opustila šport. Ravno takrat, ko sem ga pravzaprav najbolj potrebovala. Veliko učenja, sedenja, neaktivnosti je prineslo posledice in nenadoma se v svojem telesu nisem več dobro počutila; za 16-, 17-letno dekle sem imela gotovo preveč celulita ... Ravno v tem obdobju je v fitnes začel hodit moj partner, s katerim sva skupaj še danes – in prav on me je navdušil za vse skupaj. Priznam, da ni imel lahkega dela, saj na začetku enostavno nisem našla prave motivacije in volje. Bil je zelo vztrajen in čez čas sem ugotovila, da ukvarjanje z vadbo ni pomembno le za to, da smo dobro videti, ampak nam prinese veliko večjo samozavest, boljše počutje v svojem telesu ...

Kako je potem šport postal vaš poklic, ste o tem kdaj sanjali?

Iskreno ne. Nikoli si nisem mislila, da bo hobi enkrat prerasel v poklic. Ko sem se odločala za študij, sem vedela le, da si želim delati z ljudmi. Tako sem se odločila, da svojo pot po končani gimnaziji nadaljujem na pedagoški fakulteti, kjer sem tudi diplomirala iz smeri razredni pouk z angleščino. Že med študijem me je pot zanesla v povsem druge vode, opravila sem licenco za osebno trenerko, se praktično vse proste ure izobraževala v tej smeri in zdaj smo, kjer smo. (smeh)

Povedali ste že, da ste bili na lepotnih popravkih – kaj ste popravili in ali načrtujete še kakšen popravek?

Ne, nisem bila na lepotnih popravkih, ampak le na enem, in to je povečanje prsi. O tem sem tudi javno spregovorila, saj se mi zdi, da je iskrenost pri vseh stvareh najpomembnejša. Že preden sem se začela ukvarjati s športom, sem imela manjše prsi; nato pa so bile iz leta v leto manjše, saj vemo, da so prsi maščoba, in ko izgubimo kakšen kilogram, se žal večini to precej pozna tudi na izgubi prsi. Zato sem se odločila za povečanje, a sem bila res previdna pri velikosti – želela sem, da bo vse skupaj videti naravno. Kar pa mislim, da mi je zelo lepo uspelo, saj marsikdo sploh ne ve, da imam povečane prsi. Za kakšen drug lepotni popravek se ne bi nikoli odločila.

Ste tudi uspešna vplivnica. Ali fotografije popravljate, retuširate?

Ne. Tako kot sem že izpostavila pri prejšnjem vprašanju, mora biti vedno na prvem mestu naša iskrenost in to, da se pokažemo takšni, kot smo. Menim, da smo le tako lahko uspešni na dolgi rok. Moj glavni cilj je, da v živo izgledam še boljše kot na slikah. Zadnje, kar si želim, je, da bi bili ljudje razočarani, ko bi me videli v živo. (nasmeh) Pri fotografijah se poigram le s svetlobo in filtri, da imajo vse slike na mojem spletnem profilu rdečo nit.

Kako, kje najdete motivacijo, disciplino in energijo, da se počutite dobro v svoji koži, da ste zadovoljni s seboj?

Največja motivacija je napredek, ki sem ga naredila v vseh teh letih, odkar treniram. Poleg tega so mi v veliko motivacijo tudi vse najstnice, mamice, žene, babice ..., ki trenirajo po mojem programu Fit akademija in zaradi mene na boljše spreminjajo svoja življenja. V zaprti facebook skupini, ki je namenjena članicam Fit akademije, se spodbujamo, motiviramo in skrbimo, da je motivacija vedno prisotna.

Ste osebna trenerka – ali imajo dekleta in ženske, ki pridejo k vam, realna pričakovanja, kaj lahko dosežejo?

Da in ne. Odvisno od posameznice. Temu delu pri vseh svojih programih posvečam zelo veliko pozornost. Dekletom vedno pojasnim, kaj lahko pričakujemo in česa ne. Konec koncev je ena izmed glavnih stvari, ki odloča, ali nam bo uspelo doseči neko preobrazbo ali ne, ta, da imamo realna pričakovanja. V kolikor so pričakovanja realna, se procesu enostavno samo prepustimo in rezultati so iz tedna v teden boljši.

Smo ženske preveč obremenjene s svojim videzom?

Smo in nismo. (smeh) To je zelo odvisno od posameznice do posameznice. Menim, da neka zdrava mera obremenjenosti mora biti, saj nas to žene naprej in nas motivira, da smo iz dneva v dan boljše. V kolikor pa je obremenjenosti preveč, to gotovo ni v redu. Ne glede na to, kako smo videti, moramo biti zadovoljne same s seboj; hkrati pa moramo stremeti k napredku.

Zdite se vedno nasmejani. Kaj pa vas spravi v slabo voljo? Kako se takrat dvignete?

Večino časa sem res zelo dobro volje in na vse, kar se dogaja okrog mene, gledam pozitivno. Stvari, ki me spravijo v slabo voljo, so predvsem tiste, na katere nimamo vpliva – na primer zdravje sebe in bližnjih. Hkrati pa so tudi moji bližnji – partner, družina in prijatelji tisti, ki me v takšnih trenutkih, ko mogoče ni vse tako, kot bi moralo biti, dvignejo. Najbolj sem hvaležna za svojo družino, partnerja in bližnje prijatelje, saj vem, da se nanje lahko vedno zanesem.

Kaj poleg fitnesa in družbenih omrežij še počnete v življenju? Kako se sprostite, umirite?

Zelo rada potujem. S partnerjem se vsaj enkrat na leto odpraviva na potovanje v malo bolj eksotične kraje oziroma destinacije. Skupaj sva tako obiskala že Mehiko, Maldive, Dominikansko republiko, Zanzibar ... To je tisto, kar me najbolj napolni z energijo in me sprosti. Zdaj pa tudi odštevam dneve do dopusta – poleti si vedno vzamem en mesec časa zase in ga preživim na Hrvaškem. Gre za aktiven dopust, ko hkrati z raznimi poletnimi aktivnostmi poskrbim za dušo: zelo rada berem knjige, se družim s prijatelji, smučam na vodi ter »brainstormam« in se posvetim vsebinski pripravi projektov, ki prihajajo v drugi polovici leta. Letos bo tako na morju nastala nova kuharska knjiga in zasnova programa Fit akademija 5, ki ga lahko pričakujemo jeseni.

prejšnji članek
Horoskop: Ne igrajte se z ognjem
Horoskop
Horoskop: Ne igrajte se z ognjem
naslednji članek
Igralka o svoji veliki ljubezni
Svet slavnih
Igralka o svoji veliki ljubezni