stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igralka v tujini prejela nagrado za najboljšo stransko žensko vlogo

28. 6. 2021; 06.00
Avtor: J.K.
Janja Majzelj

Janja Majzelj foto: POP TV

Slovenska gledališka in televizijska igralka Janja Majzelj, ki se jo morda spomnite tudi iz komično obarvane serije Mamin dan, je v Zagrebu prejela nagrado za svoje umetniško delo.

Na sporedu letošnjih dnevih satire, ki so potekali od 4. do 26. junija, je bilo 14 satiričnih in komediografskih predstav iz BiH, Hrvaške, Slovenije in Srbije. Kot so pojasnili, so slovenski igralki Janji Majzelj podelili nagrado za sijajno igralsko kreacijo premaknjenega sveta Daniila Harmsa v predstavi Umetnost je omara. Gre za koprodukcijo SMG Ljubljana in Društva za umetnost Avugus v režiji Ivana Peternelja.

Janja Majzelj foto: Slovensko mladinsko gledališče

"Zelo nas je razveselila novica, da je tričlanska žirija v sestavi igralka Ivana Krizmanić, dramaturg Matko Botić in novinarka Bojana Radović nagrado za najboljšo stransko žensko vlogo podelila Janji Majzelj za njeno stvaritev v predstavi Umetnost je omara (Društvo za umetnost AVGUS in Slovensko mladinsko gledališče), ki smo jo v Zagrebu odigrali 6. 6.. Tako Janji kot vsem drugim nagrajencem iz srca čestitamo! Dejstvo, da se je naše prvo gostovanje v tujini po dolgem času tako pozitivno sklenilo, nas navdaja z optimizmom tudi za v prihodnje," so na družbenem omrežju zapisali pri Slovenskem mladinskem gledališču.
prejšnji članek
Saša Lendero navdušila s poročnim posnetkom
Svet slavnih
Saša Lendero navdušila s poročnim posnetkom
naslednji članek
Lorella Flego in Mario Galunič spet skupaj
Svet slavnih
Lorella Flego in Mario Galunič spet skupaj