kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Miran Rudan zapustil Pop Design

14. 7. 2021; 03.24
Avtor: K.M.
1_miran rudan

Miran Rudan foto: Uroš Zorman

Po uspehu velik šok na slovenski glasbeni sceni.

Založba Menart je presenetila inormacijo, da po velikem uspehu pesmi Medena, za katero je besedilo spisal ravno Miran Rudan, skupino Pop Design ta zapušča. Miran svojo odločitev pojasnjuje z dejstvom, da se je odločil, da je čas za bolj ustvarjalno delo, ki ga bo nadaljeval s svojo lastno skupino ter ustvarjanjem z Legendami, ki so pred tedni navdušile s priredbo hita Zelena dežela. 

miran rudan foto: splet

Za Miranom je sicer že več kot 37-letne uspešne kariere in stalne prisotnosti v glasbenem prostoru. Kariero je namreč že leta 1984 pričel pri zasedbi Moulin Rouge, leta 1985 pa je v zasedbi Rendez-Vous v vlogi pevca nadomestil Božidarja Wolfanda-Wolfa oziroma Branka Jovanovića Brendija. Debela dekl'ca je bil eden izmed največjih hitov skupine, v originalu pa jo je na drugem albumu skupine prepeval ravno Rudan. Med večje uspešnice, pri katerih je Rudan sodeloval, pa uvrščamo tudi pesmi Zelena je moja dolina, Ostani moja in Shopping in Graz.

Kljub številnim že posnetim uspešnicam, pa je Miran Rudan največjo prepoznavnost dosegel s skupino Pop Design, pri kateri je naprej leta 1988 sodeloval dobro leto in pol, v tem času je nastala uspešnica Na božično noč, h skupini pa se je spet vrnil leta 2007 in z njo navduševal vse do letošnjega leta. Največji Rudanov uspeh samostojne kariere pa je zagotovo pesem Laure ni več, priredbe pesmi Laura non c'è italijanskega pevca Neka.

Pop Design foto: Pop Design

Pri odločitvi in podpori na novi glasbeni poti, sta se mu pridružila tudi druga dva najbolj prepoznavna člana sedaj že bivše skupine POP DESIGN in sicer basist Tomaž Zajšek in klaviaturist Tomaž Pavlin. Skupaj z odličnim kitaristom Majem Vlašičem in bobnarjem Miho Recljem bosta del skupine MIRAN RUDAN BAND, ki bo nadaljevala začrtano glasbeno pot. Vse uspešnice, ki zaznamujejo glasbeno kariero Mirana Rudana in jih je občinstvo v vseh teh letih na koncertih vzelo za svoje in so zaradi tega že malodane ponarodele, bodo zaradi nove mladostne energije zagotovo zvenele še boljše in še bolj sveže. Nova ekipa, pa tudi že pripravlja nove pesmi, za katere smo vsi prepričani, da bodo pri poslušalcih in obiskovalcih koncertov vsaj tako popularne, kot je Medena na koncertnih prizoriščih in radijskih postajah.

Miki Vlahovič, Miran Rudan, Vili Resnik, Božidar Wolfand Wolf foto: Rok Breznik

Vili Resnik in Miran Rudan foto: V petek zvečer

Prvi, ki je čestital Rudano na novi in obenem stari poti, je njegov glasbeni prijatelj iz Legend, Vili Resnik. Tudi Vili Resnik je konec devetdesetih let sprejel podobno odločitev. Zato ve, kako težko in odgovorno jo je sprejeti. Ob tem pa poudarja, da se sam h skupini Pop Design ne bo vrnil. 

prejšnji članek
Kaj pomenijo rumeni mozoljčki na koži?
Zdravje
Kaj pomenijo rumeni mozoljčki na koži?
naslednji članek
Kopalnica je prostor vlage, plesni in številnih bakterij
Zdravje
Kopalnica je prostor vlage, plesni in številnih bakterij