Urban Purgar Svet24.si

Purgar zaradi nasilništva v zapor

dominik branimir bilobrk Svet24.si

Je pogrešani 24-letnik poskušal preplavati ...

cepljenje Svet24.si

Obvezno cepljenje da ali ne? Trije pravniki ...

brecelj hojs pl Reporter.si

Podel napad SDS na Erika Breclja: kirurg, ki ...

ivan kenda-pl Necenzurirano

Dopoldne je šef občinske uprave, popoldne dela ...

Sonja Plešnar Odkrito.si

(Ljubezen po domače) - Sonja Plešnar: “Vem, da...

ronaldo Ekipa24.si

PREVARALA RONALDA! Sodišče jo je poslalo v ZAPOR!

Omar Naber in Anžej Dežan po 17 letih ujeta skupaj
| K.M.

Omar Naber in Anžej Dežan po 17 letih ujeta skupaj

Andres Putting/Eurovision

Glasbenika sta leta 2004 en proti drugem tekmovala v oddaji Bitka talentov. Takrat je zmagal Naber.

Pred sedemnajstimi leti sta bila v oddaji Bitka talentov med zvezde izstreljena Omar Naber in Anžej Dežan. Glasbenika sta takrat najbolj prepričala tako gledalce kot tudi žirijo in se v sklopu oddaje Spet doma Maria Galuniča uvrstila tudi v veliki finale, kjer je po glasovih občinstva slavil Naber. Slednji je v zadnjih sedemnajstih letih stalno prisoten na slovenskem glasbenem področju, Dežan pa se je nekoliko umaknil v ozadje. 

Po nastopu v omenjeni oddaji sta bila tako Omar kot Anžej na vrhuncu svoje glasbene slave. Omar je recimo že nekaj mesecev kasneje zmagal na slovenskem izboru za nastop na Evroviziji, kjer je leta 2005 s pesmijo Stop osvojil enajsto mesto. Leto kasneje se je s pesmijo Mr. Nobody na Evrovizijo uvrstil tudi Anžej. 

Tokrat sta se, popolnoma po naključju, srečala v središču Ljubljane. Omar je na družbenem omrežju objavil skupno fotografijo in ob njej zapisal:

"Srečati Anžeja Dežana na Prešernovem trgu - neprecenljivo. Od Bitke talentov, kjer sva tekmovala, mineva 17 let, štelo se je leto 2004. On je zasedel drugo mesto, jaz prvo. Od takrat sva oba sodelovala na Evroviziji, oba živela v Londonu, in srečati se po tolikih letih na starem mestu je bilo lepo."