Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Omar Naber in Anžej Dežan po 17 letih ujeta skupaj

22. 7. 2021; 12.00
Avtor: K.M.
omar naber kijev vaje

foto: Andres Putting/Eurovision

Glasbenika sta leta 2004 en proti drugem tekmovala v oddaji Bitka talentov. Takrat je zmagal Naber.

Pred sedemnajstimi leti sta bila v oddaji Bitka talentov med zvezde izstreljena Omar Naber in Anžej Dežan. Glasbenika sta takrat najbolj prepričala tako gledalce kot tudi žirijo in se v sklopu oddaje Spet doma Maria Galuniča uvrstila tudi v veliki finale, kjer je po glasovih občinstva slavil Naber. Slednji je v zadnjih sedemnajstih letih stalno prisoten na slovenskem glasbenem področju, Dežan pa se je nekoliko umaknil v ozadje. 

Po nastopu v omenjeni oddaji sta bila tako Omar kot Anžej na vrhuncu svoje glasbene slave. Omar je recimo že nekaj mesecev kasneje zmagal na slovenskem izboru za nastop na Evroviziji, kjer je leta 2005 s pesmijo Stop osvojil enajsto mesto. Leto kasneje se je s pesmijo Mr. Nobody na Evrovizijo uvrstil tudi Anžej. 

Tokrat sta se, popolnoma po naključju, srečala v središču Ljubljane. Omar je na družbenem omrežju objavil skupno fotografijo in ob njej zapisal:

"Srečati Anžeja Dežana na Prešernovem trgu - neprecenljivo. Od Bitke talentov, kjer sva tekmovala, mineva 17 let, štelo se je leto 2004. On je zasedel drugo mesto, jaz prvo. Od takrat sva oba sodelovala na Evroviziji, oba živela v Londonu, in srečati se po tolikih letih na starem mestu je bilo lepo."

prejšnji članek
Zanimivosti o sladoledu, ki jih morda še ne poznate
Kulinarika
Zanimivosti o sladoledu, ki jih morda še ne poznate
naslednji članek
Splitčani ne skrivajo svojega navdušenja
Svet slavnih
Splitčani ne skrivajo svojega navdušenja