tovornjakar
Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila droga

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Špela Grošelj si poleti vzame čas tudi za branje

31. 7. 2021; 12.00
Avtor: AC/Lady
Špela Grošelj

Špela pravi, da si lahko gledalci od šova obetajo veliko pozitive in pot do preobrazbe tako miselnosti kot zunanjega videza. foto: Marko Vavpotič / M24.si

Mnogi se na račun njenih svetlih las šalijo, da je tipična blondinka, vendar je 36-letna Špela Grošelj od nekdaj pridno in pametno dekle. Najprej je osvojila glasbene odre, nato voditeljskega, nazadnje pa je z veliko truda postala še zelo uspešna vplivnica na družbenih omrežjih.

»Od nekdaj zelo rada berem. Začela sem že kot otrok, saj sem se brati naučila že tam pri štirih ali petih letih. Nato pa se je to samo še nadaljevalo in stopnjevalo. V osnovni šoli sploh ni bilo dvoma, da ob koncu vsakega šolskega leta ne bi domov prihajala z osvojeno bralno značko. Prebrala sem vse, kar je bilo obvezno, pa še veliko več. Joj, kako so mi bile všeč knjige iz zbirke Pet prijateljev! Pa Matilda Roalda Dahla,« se spominja Špela, ki je bila vesela, ko je za vse osvojene bralne značke šla na izlet. »Bila sem res pridna učenka. Imela sem same petke in bila vzorna v vseh pogledih. Nato sem se vpisala na študij multimedije in pridobila naziv inženirka videoprodukcije. V študijskih letih sem se bolj posvečala študijskemu gradivu. Seveda pa sem za dušo tudi brala,« pove Špela, ki jo boste redno srečali s knjigo v roki.

Poleti prebere največ

Poletja so ji najljubši letni čas, saj to pomeni, da si vzame čas tudi za branje. Na morju prebere veliko romanov, pa kriminalk, ki so tako napete, da ji čas na plaži mine, kot bi mignil. »Sicer pa posegam po različnih knjigah, odvisno od obdobja, v katerem sem trenutno. Eckhart Tolle, Louise Hay in drugi avtorji knjig za osebnostno rast so mi veliko pomagali, kadar sem potrebovala tolažbo in navdih, ko mi je bilo težko. Marsikatera knjiga pa mi je dala tudi drugačen pogled na odnose in ljubezenska razmerja, da sem premagala stare vzorce, na podlagi katerih si ljudje izbiramo parterje,« brez težav prizna Špela, ki je bila med pandemijo veliko doma in je imela tudi več časa za branje. Ker so bile knjižnice zaprte, je veliko knjig tudi kupila. Knjige ima doma lepo zložene na police, kakšno tudi večkrat vzame v roke. Kot je denimo Resnice in zmote o ljubezni Bruna Šimleše. »Knjige so mi dale dobro popotnico. Velika dragocenost jih je prebrati, še večja modrost pa prebrano živeti. Kajti ko nekaj prebereš, je vse res, a te praksa zlahka spotakne,« prizna Špela, ki ima dolg seznam, kaj vse si želi še prebrati.

prejšnji članek
Vzrok za jamice v licih
Zdravje
Vzrok za jamice v licih
naslednji članek
Presrečna Alenka (Bepop) že 15 let srečna v ljubezni
Svet slavnih
Presrečna Alenka (Bepop) že 15 let srečna v ljubezni