gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Starševstvo v vseh svojih barvah

4. 8. 2021; 03.30
Avtor: C.U.
Mramor-31

Jan in Tjaša foto: Promocijski material

Skozi življenje se človeku zgodi kar nekaj dogodkov, ki so zanj resnično prelomni in ga pretresejo. En od takih dogodkov je lahko rojstvo otroka. Intimne dogodke družinskega življenja navadno družine ne delijo javno, nasprotno pa sta se odločila dva para. Spremljali ju bomo lahko v novi oddaji Prvič mama na Mercatorjevi spletni video platformi M SOSESKA.

Ajda in Marko sta starša prikupni dojenčici Astrid. Za nastop v oddaji sta se odločila, ker je Ajda pred rojstvom Astrid doživela spontani splav. Skozi obdobje žalovanja sta spoznala, da imajo ljudje še veliko podobnih zgodb, a je to tema, o kateri se premalo pogovarjajo. Sama si želita prikazati starševstvo tako kot je, brez olepšav in s tem pomagati bodočim staršem. Pravita, da se na to obdobje življenja nista pretirano pripravljala, saj sta se želela prepustiti toku življenja.

Marko in Ajda foto: Promocijski material

»Delajte po svojem občutku. Poskušajte se ne obremenjevati s pričakovanji družbe in svojih najbližjih. Če imate možnost, vprašajte. Sprejmite pomoč. Zlikano perilo ali skuhano kosilo je vredno veliko več kot prej. In tudi, ko je najtežje, je to le faza, ki bo minila. Uživajte vsak trenutek s svojim zakladom, ob tem pa ne pozabite nase in na svojega partnerja,« par sporoča vsem novopečenim staršem.

»Lep vrtiljak vseh barvitih čustvenih stanj«

Tjaša in Jan sta priložnost za nastop v oddaji takoj sprejela. Sta mnenja, da lahko z deljenjem svoje izkušnje pomagata ostalim. O starševstvu pravita, da »gre za lep vrtiljak vseh barvitih čustvenih stanj. V zelo kratkem času se zvrstijo občutki izgubljenosti in žalosti pa vse do čutenja brezpogojne ljubezni.« Vsebine, ki jo bosta predstavila, ne načrtujeta v naprej, ker želita vsako situacijo prikazati skozi njuna občutja.

»Novopečenim staršem želiva sporočiti predvsem to, da je pomembno, da živijo v trenutku, še posebej v obdobju nosečnosti, in verjameva, da tudi pozneje v vlogi staršev,« je le eden od nasvetov, ki ga je par delil z nami. Za še več namigov in iskrenih misli pa si oglejte prvo epizodo oddaje Prvič mama.

prejšnji članek
Z meditacijo lahko aktiviramo svoje zdravilne moči
Zdravje
Z meditacijo lahko aktiviramo svoje zdravilne moči
naslednji članek
Zmagovalec Bara prvič postal očka
Svet slavnih
Zmagovalec Bara prvič postal očka
#obraziavenija
obraziavenija