Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Posneli nadaljevanji slovenske serije Jezero

13. 8. 2021; 09.00
Avtor: K.M.
Serija Jezero

Jezero foto: pr

Po knjižni uspešnici Jezero bosta svojo obliko mini serije dobili tudi knjigi Leninov park in Dolina rož. Igralski zasedbi pa se bodo pridružili številni odlični slovenski igralci.

Igrani program Televizije Slovenija je v preteklih dneh zaključil s snemanjem šestih novih epizod igrane serije z naslovom Leninov park in Dolina rož, ki predstavljata nadaljevanje izjemno uspešne televizijske serije Jezero izpred dveh let. Epizode so posnete po dveh istoimenskih romanih pisatelja Tadeja Goloba. Gre za dve med seboj povezani mininadaljevanki, vsaka s tremi deli, ki bosta na sporedu ena za drugo. Prva epizoda bo predvajana na prvem sporedu TV SLO konec tega leta.

Nadaljevanje serije nas tokrat popelje v Ljubljano, kjer se višji kriminalistični inšpektor Taras Birsa in njegova ekipa srečujejo s tematikami brezdomstva, neonacizma in tajkunstva, pa tudi z rekreativnim športom, osebnimi krizami in starimi zamerami.

Igralski zasedbi s Sebastianom Cavazzo, Niko Rozman, Matejem Pucem in Gregorjem Čušinom na čelu so se v novi sezoni pridružili še Radko Polič, Silva Čušin, Marijana Brecelj, Blaž Dolenc in Nejc Cijan Garlatti v Leninovem parku ter Iva Krajnc Bagola, Saša Tabaković, Primož Vrhovec, Ivo Barišič in Maja Primožič v Dolini rož.

Serija Jezero se na letošnjem Sarajevskem filmskem festivalu ponaša z nominacijami v kar štirih kategorijah, in sicer za najboljšo dramsko serijo, za najboljšega avtorja serije (Matevž Luzar), za najboljšega igralca (Sebastian Cavazza) in za najboljšo igralko (Nika Rozman). Novo nagrado, imenovano srce Sarajeva, ustanovljeno letos z namenom podpore nadaljevankam, bodo podelili v ponedeljek, 16. avgusta 2021.

prejšnji članek
Horoskop: Odličen vtis boste naredili na prave ljudi
Horoskop
Horoskop: Odličen vtis boste naredili na prave ljudi
naslednji članek
Ralf Schumacher v Sloveniji iz morja dvignil svoje penine
Svet slavnih
Ralf Schumacher v Sloveniji iz morja dvignil svoje penine