nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Benjamin Savšek: družina mu je v veliko oporo

15. 8. 2021; 05.00
Avtor: K.M.
benjamin savsek1

benjamin savsek1.jpg foto: profimedia

Benjamin nas je na olimpijskih igrah v Tokiu razveselil z zlato medaljo, kar za več kot tri sekunde je na brzicah prehitel svojega prvega zasledovalca. To so bile Benjaminove tretje olimpijske igre, zato dobro ve, kako je, ko se ti medalja na njih izmuzne.

Benjamin živi s partnerko in dvema otrokoma v Gameljnah, kjer so obnovili starejšo hišo, tako da je blizu veslaškega kluba. Vprašala sem ga, koliko trdega dela in napora je vložil v priprave pred igrami. »Šport je kar moj način življenja, ves čas sem v nekih pripravah, pred igrami pa sem šel z družino še na intenzivne priprave v Združene arabske emirate, kjer imajo zahtevno umetno progo, temperatura vode je bila optimalna, tako da so bili pogoji za trening maksimalni. Pri nas je voda pozimi preveč mrzla za priprave. V mrazu se ne da kakovostno trenirati. Tudi doma smo se borili za uvrstitev na olimpijske igre, tako da sem imel treningov ogromno,« se je smejal.

Gresta otroka po njegovih stopinjah? Šestletni sin Arne že zna veslati, rad pa igra tudi nogomet, Benjamin mu bo dovolil, da izbere tisto, kar ima rajši. Desetletna Anaja je tudi večkrat sedela v čolnu, za zdaj jo je malo strah divjih voda, a morda bo vztrajala in začela tekmovati.

prejšnji članek
Anja Rupel: nikoli se nisem imela za nikakršen seks simbol
Svet slavnih
Anja Rupel: nikoli se nisem imela za nikakršen seks simbol
naslednji članek
Kakšen gel za prhanje je najboljši pri suhi koži?
Zdravje
Kakšen gel za prhanje je najboljši pri suhi koži?