pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kvatropirci: Usojena nam je naša glasbena pot

18. 8. 2021; 12.00
Avtor: K.M.
Kvatropirci

Kvatropirci foto: Matjaž Kosmač

Glasbena skupina Kvatropirci letos praznuje že deseto obletnico delovanja na slovenskem glasbenem prostoru. Okroglo obletnico pa proslavljajo tudi na odrih. Enega lepših koncertov bodo zagotovo pripravili ravno dan po izidu naše revije, v četrtek, 19. avgusta, ko bodo ob 20. uri na Ljubljanskem gradu nastopili s številnimi glasbenimi gosti. Imena pa naj zaenkrat ostanejo še skrivnost. Člani skupine so za nas spregovorili o karieri, glasbi in tudi letošnjem poletju.

V zadnjih mesecih ste kar aktivni na glasbenem področju. Je obdobje, ki nas je zaznamovalo v zadnjem letu in pol, na vas vplivalo tudi pozitivno?

Seveda. Jeseni 2020 smo izvedli še nekaj koncertov naše prejšnje turneje, a počasi so tudi taki glasbeni dogodki minili, zato smo Kvatropirci glasbo ustvarjali med štirimi stenami. V začetku letošnjega leta je nastalo nekaj čudovitih avtorskih skladb, ki jih bomo Sloveniji predstavili na našem prihajajočem CD-ju.

Vstopnice za koncert Kvatropircev z gosti na Ljubljanskem gradu, v četrtek, 19. avgusta, ob 20. uri lahko kupite TUKAJ >>KLIKNITE<<.

Za vami je že 10 let kariere, oziroma deset let delovanja zasedbe – na katere trenutke se ob desetlenici najraje spominjate?

Ogromno je lepih trenutkov. Od prvih celovečernih KvatroVečerov do prve samostojne turneje v letu 2020, številna sodelovanja z znanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki ter seveda tradicionalni Kvatro teambuildingi na Krku.

Izpolnila se vam bo tudi želja, pripravljate koncert na Ljubljanskem gradu. Zakaj ravno grad slovenske prestolnice?

10. obletnica je idealna priložnost, da izvedemo spektakel na tako čudoviti lokaciji. Na samem vrhu Ljubljane želimo ponuditi izjemen koncert: na odru se nam bodo pridružili tudi gostje, ki bodo čudovit program še nadgradili.

Nika Zorjan in Kvatropirci foto: Neo Visuals

Kje bi si še želeli nastopiti – katera je resnično tista sanjska koncertna lokacija?

Če lahko izberemo le eno, naj bodo sanje velike Stožice. Čaka naš še dolga pot, a verjamemo, da nam bo enkrat uspelo.

Napovedujete tudi številne odmevne goste presenečenja, nam lahko namignete vsaj kakšnega, da bomo koncert pričakovali še z večjim navdušenjem?

Razkrili ne bomo nobenega, lahko pa vam namignemo, da bodo z nami na odru nekateri pevci/-ke skladb, ki jih izvajamo na letošnji turneji. Nekatere skladbe lahko slišite na naših socialnih omrežjih, kjer določene koncerte posnamemo v t. i. aftermovie.

Kako sicer preživljate poletne mesece. Kar nekaj je bilo recimo porok, je bilo tudi kaj časa za morski oddih?

Čeprav smo bili zelo zasedeni s snemanjem prihajajočega CD-ja in pripravo turneje, smo si vzeli nekaj časa tudi za oddih. Tomaž in Jure sta slaba dva tedna preživela na Korčuli, Samo je namočil noge v hrvaški Istri, Matej pa je preživel več časa v mirnem Bohinju.

Spomladi ste navdušili s pesmijo Mila, tik pred izidom pa je tudi novo sodelovanje z Niko Zorjan. Pripravljate še kaj novega?

Pesem, ki je nastala v sodelovanju z Niko, odkriva tudi vsebino našega CD-ja, v prihodnjih mesecih pa bomo naše poslušalce razveselili še s kakšnim videom naših avtorskih skladb.

Pesem nosi naslov Usojena – kaj oziroma katera je usojena/usojeno vam?

Nam, Kvatropircem, je usojena naša skupna glasbena pot. Skupaj jo bomo krojili, da nam bo prinašala užitke, veselje in čudovite spomine.

prejšnji članek
S papriko do lepše kože in boljšega vida
Moda&Lepota
S papriko do lepše kože in boljšega vida
naslednji članek
Se nam res obeta sodelovanje Kate Middleton in Meghan Markle?
Svet slavnih
Se nam res obeta sodelovanje Kate Middleton in Meghan Markle?
#obraziavenija
obraziavenija