Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

tjaša-vrečič Njena.si

Kmetija: Tjaša razkriva svojo plat ljubezenske ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Veličasten koncert v podporo malim borcem
| K.M.

Veličasten koncert v podporo malim borcem

Ella Vita, sestrica Viljema Julijana, v družbi Saše Lendero, Društvo Viljem Julijan

V soboto, 4. septembra, je v prestolnici potekal čustveni koncert s pravo posebnim namenom. Dobrodelni koncert Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi, na katerem so nastopili številni domači in tudi tuji glasbeni gosti.

Na koncertu, ki ga je s pesmijo Somewhere over the Rainbow prekrasno odprla osemletna Ella Vita, sestrica Viljema Julijana, so poleg vrhunskih glasbenikov nastopili tudi mali borci. Štiriletni fantek Paskal, ki je že od rojstva slep, je zaigral na harmoniko in obiskovalce ganil do solz. Srednješolec Bor, ki ima težko neozdravljivo mišično bolezen pa je spregovoril o svoji borbi z boleznijo in o tem, kako zelo mali borci potrebujejo, da jih sprejemamo enakovredno kot druge otroke. Večer, ki je bil od začetka do konca prežet s čustvi, vrhunsko glasbo in ganljivimi zgodbami malih borcev se bo okrog tisoč obiskovalcem dogodka zagotovo trajno vtisnil v spomin.

Foto: Društvo Viljem Julijan - Društvo Viljem Julijan

Foto: Društvo Viljem Julijan - Kvatropirci, SoulGreg Artist, Nina Bezenšek in Ella Vita

Glavne in največje zvezde tega čarobnega in edinstvenega dogodka pa so bili otroci, ki imajo hude redke bolezni, za katere so se s koncertom zbirala sredstva. Na velikem odru Festivala Ljubljana so se tako zanje zvrstila zveneča imena - Kvatropirci, Vesna Pisarović, Vanna, Lea Sirk, Nuška Drašček, Jacques Houdek, Nina Strnad, Rebeka Dremelj, Saša Lendero, Trkaj, Elvira Hasanagić in SoulGreg Artist & BigLights Band, prireditev pa sta povezovala voditelja Domen Valič in Ajda Bezenšek Špetič.

Koncert, ki ga je s častnim pokroviteljstvom podprl predsednik Republike Slovenije Borut Pahor sta organizirala glasbenik SoulGreg Artist in njegova žena Nina Bezenšek s svojim Društvom Viljem Julijan. »Ta veličasten dogodek je glas in zapuščina najinega preljubega Viljema Julijana, ki je pri svojih dveh letih in pol izgubil bitko z neozdravljivo boleznijo. To je koncert, ki je posvečen vsem malim borcem in z njim jim podajamo vso našo podporo in ljubezen. V tem večeru naša srca bijejo samo zanje,« sta povedala SoulGreg Artist in Nina.

Foto: Društvo Viljem Julijan - SoulGreg Artist, Nina Bezenšek in Saša Lendero

V Društvu Viljem Julijan bodo celoten znesek, zbran s koncertom, tako s prodajo vstopnic, kot s koncertno poletno zbiralno akcijo, ki so jo začeli že v juniju namenili za njihov dobrodelni Sklad Viljem Julijan, s katerim finančno pomagajo otrokom z redkimi boleznimi. »Vsa sredstva, ki smo jih zbrali s tem prekrasnim dogodkom skozi našo zbiralno akcijo bomo v celotni namenili malim borcem,« pravi dr. Nejc Jelen, predsednik Društva Viljem Julijan. Pri tem pa je bil to najuspešnejši koncert do sedaj, saj so z njim uspeli zbrati kar okrog 50.000€.

Koncert, ki se je ves večer v vzdušju stopnjeval, se je zaključil z vrhuncem dogodka, tradicionalnim skupnim nastopom vseh glasbenikov, ki so se na odru združili ob pesmi Večna ljubezen, ki jo je SoulGreg Artist napisal za Viljema Julijana in jo je posvetil vsem otrokom z redkimi boleznimi.