favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Kmetija: Jan Knez zaradi hude nesreče pristal na vozičku

9. 9. 2021; 07.00
Avtor: V.M.
Jan Knez

Jan Knez foto: POP TV

Pevec in aktualni udeleženec šova Kmetija je pred leti doživel prometno nesrečo in zaradi težkih poškodb pristal na invalidskem vozičku. Čeprav se mu je tedaj življenje postavilo na glavo, lahko danes ponosno pove, da je po nekaj letih truda znova samostojno shodil.

Da je pravi borec, je Jan Knez dokazal pred skoraj dvema desetletjema, ko se mu je zaradi prometne nesreče svet sesul kot hišica iz kart. Na avtocesti je namreč vanj trčila voznica, posledice silovitega udarca pa so povzročile tako resne poškodbe, da ni zmogel niti sedeti, kaj šele hoditi.

Ker tudi po operacijah napovedi niso bile obetavne, se je sprva soočal z depresijo, ko pa so se na rehabilitaciji v Soči pričele kazati prve vzpodbudne spremembe, se je v njem prižgala iskra upanja. Misel na to, da ne bi več hodil, je bila neznosna, zato je mesece in mesece usmerjal moči v cilj, da se nekoč znova postavi na noge. Sprva mu je to uspelo s pomočjo bergel, po treh letih hoje ob opori pa je premagal še zadnjo oviro in končno samostojno zakorakal v lepšo prihodnost.

Janu je prometna nesreča za vedno spremenila življenje. foto: osebni arhiv

Jan se je leta 2012 prijavil v oddajo Spremenimo življenje, kar zagotovo predstavlja odločitev, ki mu je tedaj odstrla številne možnosti za uresničevanje želja. Izmed prijavljenih kandidatov so namreč izbrali ravno njega in mu s pomočjo strokovnjakov ter predane ekipe korenito spremenili življenje. Knez je pod žarometi oklestil odvečne kilograme, prestal operacijo poškodovanega nosu in se pričel učiti petja. Po veliki vizualni preobrazbi in učnih urah solo petja, je lahko s širokim nasmehom na obrazu pričel uresničevati goreče sanje in graditi svojo glasbeno pot.

Vas zanima, kako Jan prepeva?

Jan Knez

Jan Knez foto: Ana Gregorič

prejšnji članek
Na poti je mali Čeglaj
Svet slavnih
Na poti je mali Čeglaj
naslednji članek
Horoskop: Ohranite ravnotežje, a ne čakajte na druge
Horoskop
Horoskop: Ohranite ravnotežje, a ne čakajte na druge
#obraziavenija
obraziavenija