Aleksander Lukašenko
Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod premestil več bataljonov

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

11/9: Snaha kraljice Elizabete za las ušla smrti

11. 9. 2021; 06.00
Avtor: K.M.
sarah-ferguson

Sarah Ferguson foto: Profimedia

Pred dvajsetimi leti se je zgodil napad, ki je za vedno spremenil način življenja posameznikov po vsem svetu. V terorističnem napadu je življenje izgubilo več tisoč ljudi, številni pa posledice čutijo še danes. Tako fizične kot mentalne. Le za las pa so smrti ušli tudi nekateri znani obrazi, med njimi tudi vojvodinja Yorška Sarah Ferguson.

Princesa Diana, nekdanja žena princa Charlesa in snaha britanske kraljice, je življenje izgubila konec avgusta leta 1997, štiri leta kasneje pa bi britanska kraljeva družina skoraj izgubila še eno članico. Nekdanja žena princa Alberta in še ena nekdanja snaha kraljice Elizabete, vojvodinja Yorška Sarah Ferguson, se je namreč 11. septembra leta 2001 za las izognila tragediji.

V enem izmed največjih terorističnih napadov sodobnega časa je 19 moških ugrabilo dve ameriški letali in z dvema zapeljalo v "dvojčka", izstopajoča nebotičnika, in v Pentagon. Zgolj v stolpnicah, ki sta se sesuli, je umrlo skoraj 3000 ljudi, 20 let kasneje pa so posledice, tako fizične kot psihične, še vedno vidne.

Sarah Ferguson bi morala biti ravno v času terorističnega napada v stoprvem nadstropju enega izmed nebotičnikov, kjer je imela svoje prostore njena dobrodelna organizacija namenjena otrokom. Zaradi zamude intervjuja z Mattom Lauerjem v bližnjem NBC studiu je ob napovedani uri ni bilo v pisarni, kar ji je na koncu najverjetneje tudi rešilo življenje.  

prejšnji članek
Horoskop: Sledite pozitivnim čustvom
Horoskop
Horoskop: Sledite pozitivnim čustvom
naslednji članek
EKSKLUZIVNO: Dominik o tem, zakaj ni spal v kajži
Resničnostni šovi
EKSKLUZIVNO: Dominik o tem, zakaj ni spal v kajži