robert golob bobo6 Svet24.si

Robert Golob: "Začnimo delovati za skupnost, ...

london, ljudje Svet24.si

Prvi v Evropi ukinjajo covidno potrdilo, maske ne ...

koronavirus, danska Svet24.si

Pri omikronu je tveganje za hospitalizacijo za 36 ...

tonin novak pl Reporter.si

Razkrivamo: skrivni posvet NSi, na katerem so ...

janša, orban Necenzurirano

Kdo je Orbanov zaupnik, ki kupuje slovenske hotele...

Veliki rdeči pes Clifford v Koloseju Njena.si

Hči Petra Polesa v glavni vlogi

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Pevec po sinovi smrti prekinil tišino in razgalil bolečino
| V.M. / STA

Pevec po sinovi smrti prekinil tišino in razgalil bolečino

NIck Cave, Reuters

Pevec Nick cave je po sinovi smrti pristal na zelo malo intervjujev, obdobje razmisleka, ki ga je spodbudilo zaprtje zaradi covida-19, pa ga spodbudilo k ustvarjanju knjige Vera, upanje in pokol, tekom katere je razgalil svojo bolečino.

Caveov 15-letni sin Arthur je umrl julija 2015, ko je po eksperimentiranju z LSD-jem padel s pečine v Brightonu. Od takrat je pevec pristal na zelo malo intervjujev, obdobje razmisleka, ki ga je spodbudilo zaprtje zaradi covida-19, pa ga spodbudilo k ustvarjanju knjige, ki jo je njen založnik Canongate označil za "poklon tišini", poroča spletni portal The Guardian.

"Pogovor s Seanom O'Haganom v teh negotovih časih je bil nenavaden, a hkrati prijeten," je dejal Cave, pri čemer je po 40 urah pogovora z novinarjem namignil, da o tem obdobju svojega življenja ne namerava več govoriti.

O'Hagan, ki Cavea pozna že 30 let, je dejal: "To je knjiga intimnih in pogosto presenetljivih pogovorov, v katerih Nick Cave iskreno govori o svojem življenju, glasbi in dramatični preobrazbi, ki jo je povzročila osebna tragedija. Ponuja globok vpogled v edinstven um enega najbolj izvirnih in izzivalnih umetnikov našega časa ter raziskuje kompleksno dinamiko med vero in dvomom, ki predstavljata temelj njegovega dela."

Guardian je še navedel, da je Cave v preteklosti napisal več knjig, med drugim dva romana in knjigo The Sick Bag Song iz leta 2015, ki je pripovedovala o severnoameriški turneji s svojo skupino Bad Seeds. Cave je napisal tudi scenarija za filma Johna Hillcoata Ponudba in Brez zakona.

Cave od leta 2018 s svojim tedenskim glasilom The Red Hand Files odgovarja na vprašanja svojih oboževalcev o svojem življenju. Leta 2020 je odprl tudi spletno stran Cave Things, preko katere prodaja stvari, ki jih je sam zasnoval, pridobil in oblikoval.