reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znani obrazi navdušeni nad Norišnico

24. 9. 2021; 06.00
Avtor: K.M.
poles4

Nika Veger in Peter Poles sta si ogledala predstavo Nikinega strica Iva Godniča foto: Mediaspeed

V Slovenskem mladinskem gledališču je včeraj potekala premiera predstave Norišnica, d.o.o., ki odlično nagovarja današnjo družbo.

Gre za slovensko uprizoritev igre Joeja Ortona What the Butler Saw s slovenskim naslovom Norišnica, d.o.o., pod režijo katere se podpisuje Vito Taufer. Ko se je Vito Taufer lotil njegove znamenite drame, ki je bila ob nastanku na robu sprejemljivega, ga je zanimalo, koliko nas nagovarja danes. Zdaj ugotavlja, da bolj ko se svet v zadnjih dveh letih, odkar se je odločil za režijo, spreminja, bolj aktualno odzvanja.

Norišnica foto: Mediaspeed

Dario Varga foto: Mediaspeed

Besedilo v času gibanja #MeToo, politične korektnosti, pa tudi teženj po prevzemu vseh vzvodov oblasti pod pretvezo boja proti koronavirusu torej dobiva še vse drugačno ostrino in subverziven ton. V predstavi sicer igrajo Dario Varga, Lea Cok, Maruša Oblak, Uroš Maček, Ivan Rupnik, Ivan Godnič, Sebastjan Starič in Mitja Lovše.

Igralec Dejan Pevčević (na posnetku s srčno izbranko, plesalko in koreografinjo Tjašo Kogej) je bil navdušen nad predstavo, še posebno nad vratarjem Mitjo Lovšetom) foto: Mediaspeed

Član igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana Janez Škof je bil dolga leta član Slovenskega mladinskega gledališča in še vedno rad zaide vanj. foto: Mediaspeed

Norišnica foto: Mediaspeed

Premiere so se med drugim udeležili tudi številni znani obrazi in bili po ogledu vidno navdušeni. Tako nad igro kot sporočilom drame. 

prejšnji članek
Kate Middleton nasmejana med igro tenisa
Svet slavnih
Kate Middleton nasmejana med igro tenisa
naslednji članek
Galerija Cukrarna odpira vrata za širšo javnost
Svet slavnih
Galerija Cukrarna odpira vrata za širšo javnost