cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pia Mencinger: "Hvaležna sem, da sem doma v Sloveniji"

26. 10. 2021; 10.30
Avtor: Oglasno sporočilo
image00006

foto: Osebni arhiv

28-letna Pia Mencinger je sicer po poklicu ustna higieničarka, ki največjo srečo najde v gorah, kamor zelo rada zahaja s svojim najboljšim prijateljem: aljaškim malamutom Erom. Na družbenih omrežjih sta z idiličnimi fotografijami med gorskimi vršaci pravi zvezdi.

Pia, kaj je tvoja največja strast?

Največje veselje mi je preživljanje časa z mojim psom Erom v naravi. Slovenija je čudovita in zelo fotogenična dežela, ki nam z vsakim letnim časom ponuja nove razglede in lepote, zaradi katerih sem še bolj hvaležna, da sem prav tu doma.

Veliko časa preživiš s svojim kosmatim prijateljem, kako izgleda vajin dan?

Najin dan se začne ze zelo zgodaj. Vstajam ob 5. uri zjutraj, Eru pripravim zajtrk, se napravim in odpravim na prvi jutranji sprehod. Zjutraj in zvečer pred spanjem so najini sprehodi dolgi približno pol ure, po tem, ko se jaz vrnem iz službe, pa greva še na en daljši sprehod. Vsakič, ko se vrneva domov, se Ero uleže na svoje mesto - to je povsod v hiši (smeh).

Sama pa takrat začnem z delom, ki me čaka doma. Delo okoli hiše, gospodinjska opravila, kuhanje kosila. Ko se zvečer vrneva iz večernega sprehoda, pa ponavadi odpišem se na vso e-posto in uredim zadeve iz računalnika. Ob vikendih, ko je časa več, pa se ponavadi odpravimo kar na izlet v hribe, ali pa kam drugam v naravo.

foto: Osebni arhiv

No, ta prijazni »volkec« je tudi zelo fotogeničen. Kako ga prepričaš, da pozira?

Mislim, da je res že kar navajen poziranja, ker to počne že od malega. :)

Če sva sama in imava mir oz ni distrakcij, je dovolj, da ga pokličem po imenu ... Imam pa v žepu vedno s seboj priboljške, s katerimi si občasno tudi pomagam, saj zaradi njih dobim od Era več pozornosti.

Fotografije na tvojih družbenih omrežjih so res krasne. Uporabljaš Samsung Galaxy Z Flip3 5G, ki ima vrhunsko kamero. Ali slike potem še kaj obdelaš?

Slike največkrat obdelam. Sam proces obdelave mi je najenostavnejši na računalniku. V primeru, da nimam dostopa do računalnika, pa se znajdem in obdelam s telefonom.

Novi Samsungov model je res nekaj posebnega – prihodnost ujeta v telefonu, ki spominja na preklopne telefone, ki smo jih uporabljali leta nazaj, le, da so ti mnogo bolj zmogljivi.

foto: Osebni arhiv

Kaj ti je pri tem telefonu najbolj všeč?

Najbolj mi je všeč, da zložen zasede res malo prostora, tako, da ga lahko pospravimo v vsak žep. Poleg tega, ga zaradi te njegove zložljive oblike lahko uporabimo kot stativ pri fotkanju.

foto: Osebni arhiv

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost? Hribi, kuža, fotografija? Kaj nam bo še ponudila Pia Mencinger?

Najprej si želim čimprej opraviti strokovni izpit, ki me čaka enkrat po novem letu.

Poleg fotkanja Era in narave, mi je v veliko veselje fotkati tudi pare, družine itd., tako, da je en izmed načrtov tudi ta, da si v kratkem izdelam svojo spletno stran in na enem mestu pokažem vse, že posnete fotografije. Zato si želim, da bi bile le-te tudi drugim všeč.

V aplikaciji Samsung Members si oglejte Samsung program lojalnosti, ki prinaša posebne ugodnosti. Popusti, prednosti in številna presenečenja so le del posebnega programa, ki je zasnovan na način, da Samsung svojim zvestim uporabnikom reče: "Hvala za vaše zaupanje!" Samsung Lounge program lojalnosti vam bo odprl vrata v svet fenomenalnih popustov, ponudb in presenečenj, ki smo jih zasnovali samo za zveste Samsung uporabnike. Več informacij o tej fenomenalni ponudbi preverite na na tej povezavi.

foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Po koncu šova Kmetija v gozdu našli skrivno zalogo
Resničnostni šovi
Po koncu šova Kmetija v gozdu našli skrivno zalogo
naslednji članek
Neroden padec Nike Zorjan pred nastopom
Svet slavnih
Neroden padec Nike Zorjan pred nastopom
#obraziavenija
obraziavenija