ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

denis-tajhman Njena.si

Ljubezen po domače: Denis s kartami pravilno ...

mura mm 1 Ekipa24.si

NOROOO! Britanec IAN, veliki NAVIJAČ Mure, je v ...

Marjetkin zlati gumb sinu Romane Krajnčan
| K.K.

Marjetkin zlati gumb sinu Romane Krajnčan

Žigan Krajnčan, Slovenija ima talent

26-letni umetnik Žigan Krajnčan, ki je v današnji oddaji za svoj nastop dobil Marjetkin zlati gum, je mlajši sin slovenske pevke Romane Krajnčan.

Žigan Krajnčan se je prvič predstavil že v prvi sezoni šova Slovenija ima talent. Takrat je kot 16-letni fant oponašal Michaela Jacksona, v zadnjih enajstih letih pa je svoj talent močno razvil in ustvaril nekaj svojega. Danes 26-letni umetnik danes s svojimi nastopi združuje petje, ples in beatboxing. S tem se je predstavil tudi na odru talentov in seveda navdušil, tako zelo, da je stroga Marjetka pritisnila svoj zlati gumb. 

Foto: Slovenija ima talent - Žigan Krajnčan

"Ti si bil tista točka, od začetka do konca, nekaj, kar še nismo videli na Talentih. Tisto, kar ne vidimo, želimo, da pride v polfinale takoj," je po Žiganovem nastopu povedala Marjetka in pritisnila na zlati gumb. Oziroma ga je udarila s takšno močjo, da ga je dejansko polomila. 

Foto: Slovenija ima talent - Žigan Krajnčan

Žiganu pa je bila umetnost dejansko položena v zibko. Je namreč mlajši sin Romane Krajnčan, slovenske glasbenice, znane predvsem kot izvajalka avtorskih pesmi za otroke in pevka šansonov. Romana je postala prepoznavna kot pevka ansamblov 12. nadstropje in Sibila, Kranjskega Dixiland Banda in ansambla Rž, ki so ustvarjali v prvi polovici 80. let 20. stoletja. Leta 1989 je posnela prvo kaseto za otroke z naslovom Romana in Bolhobend ter z leti postala takorekoč sinonim za pevko avtorskih pesmi za otroke. Skupaj je posnela 15 kaset in zgoščenk za otroke, ustvarila šest muzikalov in več glasbeno plesnih predstav za otroke ter knjige z notnim zapisom. Oče pa je Lojze Krajnčan, slovenski jazzovski skladatelj, pozavnist in avtor. 

Več o Žiganu pa lahko na www.njena.si preberete jutri!