GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Marjetkin zlati gumb sinu Romane Krajnčan

24. 10. 2021; 09.07
Avtor: K.K.
žigan-krajnčan

Žigan Krajnčan foto: Slovenija ima talent

26-letni umetnik Žigan Krajnčan, ki je v današnji oddaji za svoj nastop dobil Marjetkin zlati gum, je mlajši sin slovenske pevke Romane Krajnčan.

Žigan Krajnčan se je prvič predstavil že v prvi sezoni šova Slovenija ima talent. Takrat je kot 16-letni fant oponašal Michaela Jacksona, v zadnjih enajstih letih pa je svoj talent močno razvil in ustvaril nekaj svojega. Danes 26-letni umetnik danes s svojimi nastopi združuje petje, ples in beatboxing. S tem se je predstavil tudi na odru talentov in seveda navdušil, tako zelo, da je stroga Marjetka pritisnila svoj zlati gumb. 

Žigan Krajnčan foto: Slovenija ima talent

"Ti si bil tista točka, od začetka do konca, nekaj, kar še nismo videli na Talentih. Tisto, kar ne vidimo, želimo, da pride v polfinale takoj," je po Žiganovem nastopu povedala Marjetka in pritisnila na zlati gumb. Oziroma ga je udarila s takšno močjo, da ga je dejansko polomila. 

Žigan Krajnčan foto: Slovenija ima talent

Žiganu pa je bila umetnost dejansko položena v zibko. Je namreč mlajši sin Romane Krajnčan, slovenske glasbenice, znane predvsem kot izvajalka avtorskih pesmi za otroke in pevka šansonov. Romana je postala prepoznavna kot pevka ansamblov 12. nadstropje in Sibila, Kranjskega Dixiland Banda in ansambla Rž, ki so ustvarjali v prvi polovici 80. let 20. stoletja. Leta 1989 je posnela prvo kaseto za otroke z naslovom Romana in Bolhobend ter z leti postala takorekoč sinonim za pevko avtorskih pesmi za otroke. Skupaj je posnela 15 kaset in zgoščenk za otroke, ustvarila šest muzikalov in več glasbeno plesnih predstav za otroke ter knjige z notnim zapisom. Oče pa je Lojze Krajnčan, slovenski jazzovski skladatelj, pozavnist in avtor. 

Več o Žiganu pa lahko na www.njena.si preberete jutri!

prejšnji članek
Horoskop: Ustavite polena, ki vam jih mečejo pod noge
Horoskop
Horoskop: Ustavite polena, ki vam jih mečejo pod noge
naslednji članek
Ana Tavčar se po nasvet najraje obrne k prijateljici Lorelli
Svet slavnih
Ana Tavčar se po nasvet najraje obrne k prijateljici Lorelli
#nasazenazenska
nasazenazenska