nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jamie Oliver jedel več kot prej, a shujšal 12 kilogramov

7. 11. 2021; 09.00
Avtor: Revija Liza Maja
Jamie Oliver

Jamie Oliver foto: Profimedia

Jamie Oliver je vedno pod budnim očesom javnosti. Nekateri ga seveda obožujejo zaradi njegovih kuharskih veščin, drugi radi o njem berejo trače, no, zdaj pa vse zanima, kako je slavni kuhar izgubil kar lepo količino kilogramov.

Zadnja leta je imel Jamie kar nekaj težav s kilogrami.  Nasprotno  od  svojega  velikega  tekmeca  Gordona  Ramsaya, ki je vedno fit in v odlični telesni pripravljenosti, je bil Jamie vedno tisti z okroglimi lički, čez hlače pa mu je visel trebušček. A seveda, kdo bi mu lahko zameril,   ko je vendar ves čas obdan z dobro hrano, in še pod stresom zaradi številnih obveznosti. No, očitno pa je tudi očka   petih otrok našel način, kako ohraniti vitko linijo. V čem je skrivnost njegove diete?

JAMIE OLIVER .jpg foto: profimedia

»Zmanjšal sem količino mesa, zdaj ga pojem zares malo.  Močno pa sem povečal količino zelenjave v vseh obrokih,«  je priznal Oliver, ki je v svojem življenju spremenil še dve   pomembni stvari: »Veliko več se gibam. Poskušam iti v naravo, na tek, veliko hodim in telovadim z utežmi, prav tako   pa veliko več spim. Zdaj vidim, če sem naspan, se počutim zdravega in nimam potrebe po hitri hrani in nezdravih prigrizkih,« je še dodal televizijski zvezdnik. 

Zamišljeni Jamie Oliver (na fotografiji z najmlajšim od petih otrok) svoj čas zdaj namenja predvsem družini. Za propad svojega imperija pa krivi brexit. foto: Profimedia

Prav spanje je še ena od stvari, na katere nas večina pozabi. Tudi če manj jemo in se več gibamo, je pomanjkanje spanja zares velik stres za naše telo. Neprespan človek je tudi  veliko bolj razdražljiv in ranljiv. Ko premalo spimo, pade tudi   nivo dveh pomembnih hormonov - leptina in grelina, posebno zadnji je neposredno povezan z večjim apetitom.   Strokovnjaki že dlje časa opozarjajo, da neprespan človek hlepi po nezdravi hrani, saj ga telo opozarja, da ima   premalo energije. Tudi močno predebeli ljudje se, če ne   spijo dovolj, počutijo povsem brez energije in sestradani.   In kar je najhuje, v takih primerih ne posežemo po jabolku  ali  solati,  ampak  po  čokoladi  in  kakšni  prav  škodljivi    sladki pijači.  Zato le poslušajte britanskega zvezdnika, ki si je prav s  spanjem pomagal, da ima zdaj na krožniku več sadja in   zelenjave in manj mesa. Samo dodajte še redno gibanje   in kilogrami bodo začeli kopneti.

JAMIE OLIVER .jpg

JAMIE OLIVER .jpg foto: profimedia

prejšnji članek
V finalu Talentov Tajda Korče in De Liri
Resničnostni šovi
V finalu Talentov Tajda Korče in De Liri
naslednji članek
Sekirca v med: Barbara Medvešček o tem, zakaj ji je lik Diane pri srcu
Moda&Lepota
Sekirca v med: Barbara Medvešček o tem, zakaj ji je lik Diane pri srcu