kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Alenka Kozolc dvakrat zbolela za rakom

21. 11. 2021; 11.30
Avtor: K.M.
Screenshot_2

Alenka Kozolc foto: Obrazi Avenija

Pred štirimi leti je slovenska igralka zbolela za rakom in ozdravela, nato pa se ji je bolezen ponovila in spet je ozdravela.

Igralka Alenka Kozolc je v slovenskem prostoru znana predvsem po vlogah v komedijah. Zagotovo si je kariero zaznamovala z vlogo tajnice Ingrid v seriji Tv Dober dan, trenutno pa jo lahko spremljamo v seriji Za hribom, ki je predvajana na kanalu Voyo. Pred štirimi leti pa je morala zapustiti serijo Ena žlahtna štorija, saj je zbolela za rakom. 

Barica Blenkuš in Alenka Kozolc foto: VOYO

"V naši družini po mamini strani je rak domača žival. Zato pravim, da smo »gensko prizadeti«. (smeh) Predvsem ženske. Ne vse, toda z mano so bile hkrati bolne ali so zbolele še tri sorodnice. Onkološki inštitut je postal naš »meeting point« (točka srečanja). Brez heca, z nekaterimi (zdravimi) sem se srečala tam po 30 letih, ker hodijo na preventivne preglede zaradi ogroženosti. Vidite, iz tega se lahko hecam. Kar je po svoje res bizarno. Sicer pa tega, da bom zbolela za rakom, nisem pričakovala. Nikoli sploh nisem razmišljala o tem," je zaupala reviji Obrazi in dodala, kaj je bilo ključno za ozdravitev: "Pomagal mi je in še vedno mi pomaga nasvet, naj živim dan po dan. Pa tudi dejstvo, da me, razen v času te komplikacije, ni zares nič bolelo. Da sem dobro prenašala tudi kemoterapijo. Nimam pojma, kaj je bilo ključno za mojo ozdravitev. Oziroma ne vem, kaj ni bilo! Kot tudi ne vem, kaj je bilo ključno, da se mi je bolezen spet pojavila. In da se mi lahko spet pojavi."

prejšnji članek
6 jesenskih nasvetov, kako do bolj prijetnega in učinkovitega učenja
Zdravje
6 jesenskih nasvetov, kako do bolj prijetnega in učinkovitega učenja
naslednji članek
Slovenska pevca prvič postala starša
Svet slavnih
Slovenska pevca prvič postala starša