stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenske ljubiteljice mode navdušene nad dramo Hiša Gucci

26. 11. 2021; 05.00
Avtor: K.M.
Premiera filma Hiša Gucci v Cineplexx Kranj_05

Premiera filma Hiša Gucci v Cineplexx Kranj foto: Mediaspeed

Sinoči se je po vsej državi v kinematografih končno le pričela vrteti težko pričakovana kriminalna drama Hiša Gucci, ki razkriva ozadje resnične zgodbe družine za italijansko modno hišo Gucci.

V večjih kinocentrih so se vrstile prve projekcije, ki so privabile veliko znanih Slovencev iz sveta mode in lepote, pa tudi drugih, ki jih je pritegnila privlačna modna znamka in vse spletke, ki so se dogajale v ozadju, obenem pa še vrhunska igralska zasedba – od oskarjevcev Lady Gaga, Jareda Leta, Jeremyja Ironsa in Ala Pacina, pa nominirancev za oskarja Adama Driverja in Salme Hayek, ki v filmu naravnost blestijo.

Med prvimi, ki so si film ogledale, so bile tudi slovenske modne navdušenke. Vplivnica Lea Filipovič (Lepa Afna), voditeljica in manekenka Tjaša Kokalj Jerala ter modna oblikovalka Maja Ferme. 

Hiša Gucci, Lepa Afna foto: Mediaspeed

Hiša Gucci, Tjaša Kokalj Jerala foto: Mediaspeed

Hiša Gucci, Maja Ferme foto: Mediaspeed

O zgodbi filma:

Resnična družinska drama Hiša Gucci, polna škandalov, je najnovejši film Ridleyja Scotta, ki razkriva razburljiva tri desetletja v zapleteni zgodovini večgeneracijske družine Gucci; je zgodba o ambicijah, pohlepu, izdaji in umoru. In modi. Znamka Gucci je priznana in oboževana po vsem svetu, ustvaril jo je ustanovitelj prestižne modne znamke Guccio Gucci, ki je pred natanko sto leti v Firencah odprl svojo prvo trgovino s kvalitetnimi usnjenimi izdelki.

Zgodba se začne v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, na kritični točki v zgodovini slavnega italijanskega modnega imperija. Med globalnim širjenjem so se pojavili tudi namigi o finančnih nepravilnostih, zadušenih inovacijah in pocenitvi blagovne znamke. Guccijev posel nadzirata sinova Guccioja Guccija, pretkan Aldo (oskarjevec Al Pacino) in konzervativnejši in odmaknjen brat Rodolfo (oskarjevec Jeremy Irons). Vztrajni Aldo ne namerava prepustiti nadzora nad družinskim koncernom, vsekakor pa ne svojemu sinu Paolu (oskarjevec Jared Leto), ki pa si bolj želi biti oblikovalec oblačil. Aldov nečak in Paolov bratranec Maurizio (nominiranec za oskarja Adam Driver) pa bi raje študiral pravo kot prevzel vodenje svetovnega modnega imperija.

Maurizio spozna in se zaljubi v lepo in ambiciozno Patrizio Reggiani (oskarjevka Lady Gaga) in se proti očetovi volji poroči z njo. Stric Aldo v pretkani Patrizii najde sorodno dušo in skupaj prepričata Maurizia, da opusti svoje ambicije in se pridruži podjetju ter tako postane domnevni dedič – na nezadovoljstvo nesrečnega bratranca Paola, čigar so sanje o oblikovanju večje od njegovega talenta.

Zaradi vedno hujše konkurence drugih modnih hiš sta zakonca Gucci primorana ukrepati, kar vodi do serije dogodkov, ki ju začnejo razdvajati. Od ambicij, panike, obupa, izdaje, maščevanja in na koncu … umora.

prejšnji članek
Alfi Nipič znova v bolnišnici, tokrat zaradi koronavirusa
Svet slavnih
Alfi Nipič znova v bolnišnici, tokrat zaradi koronavirusa
naslednji članek
Stroka odgovarja: Ali je res, da so cepljeni enako kužni kakor necepljeni?
Svet slavnih
Stroka odgovarja: Ali je res, da so cepljeni enako kužni kakor necepljeni?