pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Anđa Marić: Sramovala sem se, da padam in da sem bolna

1. 12. 2021; 09.00
Avtor: V.M.
anđa marić

Anđa Marić foto: Arhiv Svet24

Pevka Anđa Marić je razkrila, kakšno je njeno življenje izza lepih fotografij na družbenih omrežjih in razgalila krut pogled na bolezen, ki ji je vzela dostojanstvo.

»Nikoli nisem pokazala, kako hodim, ker me je bilo sram. Sramovala sem se tega, da padam, da potrebujem pomoč, da sem bolna. Ampak premagala sem ta sram in ob tem mi ni padla krona z glave,« je na družbenem omrežju zapisala Anđa Marić, ki se že več kot deset let bori z multiplo sklerozo. Pevka in pisateljica je ob zapisu objavila posnetek, ki prikazuje, kako s pomočjo oporne palice premaguje korake, v iskrenem intervjuju za RTL pa nato povsem razgalila skrito plat svoje realnosti.

Kot je pojasnila, se je tega, kako težko hodi, sramovala, čeprav je bila to njena realnost. Težko je sprejemala poglede okolice, saj se je v svoji koži počutila še slabše. »Zelo me je nerviralo, ko sem videla, da me pomilujejo. Pa da so jokali in mi govorili, da moram biti pogumna, to nič ne pomeni. Kaj pomeni, 'moraš biti pogumna?!'« je orisala svoj pogled in pojasnila, da je pred letom dni preživljala težko obdobje, saj se je zelo hitro utrudila, pa tudi stavkov ni zmogla dokončati, saj ji je zmanjkovalo sape.

Se je pa vse spremenilo v Španiji, kamor se je odpravila k prijateljici, ki se prav tako bori z multiplo sklerozo. »18 dni me ni nihče vprašal, zakaj imam palico, kar je name delovalo zelo zdravilno. Tam imajo miselnost: živi in pusti živeti. Ljudi sprejemajo takšne, kot so, ne sprašujejo in se ne vtikujejo. To mi je pomagalo.«

Anđa se je tako v minulem obdobju naučila sprejemati in drugače gledati tako nase, kot na svoje življenje in prihodnost. »Naučila sem se, da imam tudi v tem stanju lahko lepo življenje. Ugotovila sem, da prelagam življenje na čas, ko bom zdrava in ko bom znova lahko delala stvari, ki sem jih prej. Ampak kaj če ta čas nikoli ne pride? Je res vredno čakati na nekaj, kar nikoli ne bo prišlo?« je v intervjuju pojasnila pevka, ki že premika svoje osebne meje. Po mnogih letih je znova pričela peti, kmalu bo izdala novo pesem

prejšnji članek
Iris Mulej se rada ujema s svojo hčerkico
Svet slavnih
Iris Mulej se rada ujema s svojo hčerkico
naslednji članek
Po vrnitvi iz bolnišnice jo je čakala Ljubezen po domače
Resničnostni šovi
Po vrnitvi iz bolnišnice jo je čakala Ljubezen po domače