nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Praznična okrasitev za popestritev doma

9. 12. 2021; 04.00
Avtor: K.M.
Steklarna Rogaška

Stekleni okraski Steklarna Rogaška foto: Steklarna Rogaška

Prazniki so pred vrati, poskrbite, da boste v svoj dom vnesli predvsem veliko topline. To pa lahko ustvarite tudi z izbiro primerne dekoracije!

Adventni venček je pri božični okrasitvi tista pika na i, brez katere preprosto ne gre. Obesite ga lahko na vhodna vrata kot dobrodošlico prazničnim obiskom, nad kamin ali pa na steno ob jedilni mizi, da bodo decembrski obedi še bolj posebni, in seveda ga uporabljajte tudi kot namizni okras. Ustvarite pa ga lahko tudi sami.

Kako narediti venček

foto: Shutterstock

Najprej oblikujte krog iz različnega svežega protja. Lahko uporabite tudi narezane veje smreke ali ciprese, ki jih boste prav tako preprosto zvili v krog in povezali z okrasnimi pentljami ali vrtnarsko žico. No, v pomoč je lahko tudi močnejši sukanec. Če želite venec obogatiti z drugimi naravnimi dodatki, med sprehodom po gozdu naberite storžke, kostanjeve ježice, lubje, morda lahko uporabite rastlinje z domače žive meje, čudovito je videti tudi bodika ... Skratka, bodite ustvarjalni. Potem ko ste pripravili zeleno osnovo, na venec poljubno razporedite sveče. Najlažje je uporabiti držala za sveče, sicer pa te na najbolj ravne predele venca prilepite z vročim lepilom. Zdaj je čas za okraševanje, pustite domišljiji prosto pot ...

Kaj pa okraski na božičnem drevescu?

Stekleni okraski Steklarna Rogaška foto: Steklarna Rogaška

Stekleni okraski Steklarna Rogaška foto: Steklarna Rogaška

Klasična božična jelka je polna zlatih, srebrnih in rdečih bunkic, krasijo jo tudi lučke različnih barv. Če niste ljubitelj alternativnih jelk in so vam pri srcu le klasične zelene, imate toliko več možnosti pri okraševanju. Poleg bunkic se lahko poigrate z lesenimi okraski, ki so lahko tudi ročno delo, spečete piškote in jih obesite na jelko, ali pa jo okrasite s starimi cedeji, z barvnimi trakci za zavijanje daril, s pentljami, posušenimi pomarančami in limonami, smrečico lahko poškropite z belim pršilom in ustvarite videz zasneženosti. Odlična izbira so tudi žlahtni stekleni okraski, ki se po navadi v družini ohranjajo in generacije v generacijo.

prejšnji članek
Slovenska predstavnica na Evroviziji babici v spomin izdala pesem
Svet slavnih
Slovenska predstavnica na Evroviziji babici v spomin izdala pesem
naslednji članek
Kmetija: Posneto, kako je razposajena Karin zlomila posteljo
Resničnostni šovi
Kmetija: Posneto, kako je razposajena Karin zlomila posteljo